Amsterdam Fashion Week

Wat is Amsterdam Fashion Week?

Amsterdam Fashion Week is een halfjaarlijks mode-evenement in Amsterdam dat plaatsvindt in februari en september. Het evenement wordt georganiseerd door FashionWeek Nederland, dat sinds 2016 een initiatief is van Telegraaf Media Groep N.V. dat recent is overgenomen door Danie Bles. Bles wil Amsterdam Fashion Week een all-round ervaring maken voor nationale en internationale bezoekers. De focus is verlegd naar de behoeften van inkoper, consumenten en bloggers en influencers. Amsterdam Fashion Week is een combinatie van modeshows, off-schedule evenementen en exposities, die bezocht wordt door inkopers, nationale en internationale pers. De deelnemers zijn zowel opkomende talenten, ontwerpers als commerciële merken en labels. Een aantal catwalkshows is ook voor consumenten toegankelijk; zij kunnen via de website van Amsterdam Fashion Week een ticket kopen. Tijdens het catwalkprogramma is er naast gevestigde ontwerpers ook veel ruimte voor opkomende talenten. Zo vindt Lichting plaats: een mode-industrieprijs die sinds 2007 wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende afgestudeerde modestudent. In een catwalkshow presenteren de beste modestudenten van de zeven Nederlandse modeacademies zich aan modepers en -industrie. Volgens berekeningen van FashionUnited verdient de stad Amsterdam zo’n 27,4 miljoen dollar aan Amsterdam Fashion Week.

Wanneer vindt Amsterdam Fashion Week plaats?

Amsterdam Fashion Week vindt halfjaarlijks plaats in september en juli. De eerste editie vond plaats in 2004 in de Westergasfabriek in Amsterdam, maar verhuist onder leiding van Danie Bles naar het Museumplein. Amsterdam Fashion Week is een evenement dat vierdaags evenement. Het off schedule-programma wordt gespreid over alle dagen en vindt plaats op verschillende locaties in de stad.

Waar vindt Amsterdam Fashion Week plaats?

Amsterdam Fashion Week heeft jaren plaatsgevonden op het Westergasterrein in Amsterdam, voordat het verhuisde naar het centraler gelegen Museumplein. Het off schedule-programma vindt plaats op verschillende locaties in Amsterdam, van poppodia en nieuwe hotspots tot musea.