Redactiestatuut

FashionUnited is een onafhankelijk vakmedium met als doel het informeren van en berichten over de modebranche, voor mensen die werkzaam zijn in de modebranche en/of bovenmatig in mode geïnteresseerd zijn.

Frequentie

Er wordt dagelijks modenieuws gepubliceerd op de internationale websites van FashionUnited.

Onderwerpen

FashionUnited bedrijft onafhankelijke modejournalistiek. De redactie is vrij in haar onderwerpkeuze en de manier waarop zij informatie verzamelt en vertaalt naar publicaties. De onderwerpkeuze heeft altijd betrekking -direct of indirect- op de modebranche. Tot de modebranche behoren alle ondernemingen die handelen in kleding, schoenen en accessoires; alsmede scholen die opleiden tot een functie bij deze bedrijven.

Verantwoording

De redactie werkt volgens de algemeen geldende normen binnen de journalistiek: Feiten worden geverifieerd, er wordt hoor- en wederhoor toegepast. De redactie probeert te voorkomen dat onnodig schade wordt berokkend aan personen of bedrijven.

Journalistieke onafhankelijkheid

Geplubliceerde teksten zijn eigendom van FashionUnited. Uitnodigingen voor persbijeenkomsten of -reizen worden geaccepteerd zonder garantie op publicatie of op de inhoud daarvan. Geïnterviewden kunnen inzage krijgen voor publicatie om eventuele feitelijke onjuistheden te corrigeren. Het is voor derden niet mogelijk om invloed uit te oefenen op de invalshoek, opbouw of toon van het artikel.

Lees onze volledige ethische code hier (in het Engels).