• Home
  • Nieuws
  • Business
  • SRA: ‘Winkeliers behoudender in voorspellingen voor 2019’

SRA: ‘Winkeliers behoudender in voorspellingen voor 2019’

Door Tessa Guntlisbergen

21 jan. 2019

Business

Nederlandse detaillisten verwachten dit jaar een omzet- en winstgroei van respectievelijk 1,7 procent en 2,1 procent. Daarmee zijn hun voorspellingen een stuk bescheidener dan in 2018. Dat komt naar voren in een nieuw rapport van SRA, een bedrijf dat accountancy- en advieskantoren verenigt.

Dat ondernemers in de Nederlandse retailbranche dit jaar rekenen op minder omzetgroei, heeft volgens SRA te maken met een aanhoudende groei van e-commerce, een consumentengedrag dat blijft veranderen en concurrentie. De detailhandel is er wat betreft financiën op achteruit gegaan en het aantal faillissementen is weer toegenomen, concludeert SRA.

Uit het rapport blijkt dat steeds minder winkeliers aan de financiële verplichtingen kunnen voldoen. Dit aantal daalde van bijna 76 procent in 2016 naar 75,1 procent in 2017. Daarnaast voorspellen retailers dat de personeelskosten dit jaar twee procent lager uitvallen. Hoewel technologische ontwikkelingen en een krappere arbeidsmarkt juist eerder zouden kunnen leiden tot hogere kosten, stemmen ondernemers het aantal werknemers volgens SRA tegenwoordig goed af op drukke en minder drukke momenten.

Beeld: FashionUnited

Detailhandel
sra