• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Bruno Sialelli is de nieuwe creatief directeur van Lanvin

Bruno Sialelli is de nieuwe creatief directeur van Lanvin

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Het selectieproces is dan eindelijk afgerond. Lanvin heeft een nieuwe artistiek directeur: Bruno Sialelli. Dat meldt Lanvin in een persverklaring.

Lanvin benoemt Bruno Sialelli als nieuwe creatief directeur

Lanvin’s nieuwe eigenaar, het Chinese conglomeraat Fosun International, en CEO Jean-Philippe Hecquet bevestigden Sialelli’s aanstelling maandagochtend. De 31-jarige Sialelli is de vierde creatief directeur van Lanvin in vier jaar tijd. De vorige creatief directeur, Olivier Lapidus, stapte na slechts acht maanden op.

Sialelli heeft ervaring met zowel dames- als herenmode. Tot voor kort was hij hoofd herenmodeontwerp bij het Spaanse modehuis Loewe. Voordat Sialelli daar in 2016 begon, had hij leidinggevende functies bij modemerken als Paco Rabanne, Balenciaga en Acne Studios.

“We zijn verheugd om Bruno Sialelli te verwelkomen als de nieuwe artistiek directeur van Lanvin,” zei CEO Hecquet in een verklaring. “Zijn buitengewone, zeer persoonlijk visie, zijn lef, zijn cultuur, zijn energie en zijn vermogen om een sterk team te verenigen, hebben ons overtuigd. Ik kan niet wachten om de eerste collecties van Bruno te ontdekken. Ze zullen dit prachtige en unieke modehuis tot leven brengen en dat zal onze klanten opnieuw boeien,” aldus Hecquet.

“Ik ben verheugd om onderdeel te worden van Lanvin, een huis dat is gesticht door een visionaire vrouw die het aandurfde om een internationaal universum met een zeer breed gezichtsveld te creëren. Het overbrengen van emoties, boeiende verhalen en een moderne houding worden spannende uitdagingen in het voortzetten van het erfgoed,” voegt Sialelli toe.

Volgens het persbericht hoopt Fosun International met het benoemen van Sialelli als creatief directeur ‘centrale nieuwe richting’ in te gaan met Lanvin.

Na het ontslag van Alber Elbaz in oktober 2015 was het voor Lanvin niet eenvoudig om een nieuwe creatief directeur te vinden en deze ook te houden. Elbaz werd opgevolgd door Bouchra Jarrar, die na achttien maanden opstapte. Lucas Ossendrijver, die de herenmodedivisie leidde, stapte onlangs na 14 jaar op. Voormalig CEO Nicolas Druz verliet het bedrijf in maart 2018 en werd afgelopen zomer opgevolgd door Hecquet.

Beeld: Courtesy of Lanvin

Bruno Sialelli
creatief directeur
LANVIN