• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 26,5 miljoen verlies voor Naked Brand Group

26,5 miljoen verlies voor Naked Brand Group

Door Caitlyn Terra

21 dec. 2018

Naked Brand Group Limited heeft aan het einde van eerste halfjaar van het financiële boekjaar een verlies van 26,5 miljoen Nieuw Zeeland dollar (15,6 miljoen euro) geschreven. Dit blijkt uit de gerapporteerde cijfers van het bedrijf. Het is een kleine verbetering ten opzichte van het verlies in het eerste halfjaar van het vorige boekjaar, het verlies was toen 18,42 miljoen Nieuw Zeeland dollar.

De omzet bij de groep nam af met 5,1 procent tot 56,8 miljoen Nieuw Zeeland dollar (33,5 miljoen euro). In de zes maanden voltooide de Naked Brand Group de fusie met Bendon Limited en kocht het Fredericks of Hollywood Online Corp. “Het eerste halfjaar van het fiscale jaar was een belangrijke tijd voor het nieuw gecreëerde bedrijf terwijl we beide bedrijven integreren, onze kapitaalstructuur netter maken en enkele divisies hebben geschrapt zodat we Naked kunnen positioneren voor de volgende fase van onze e-commerce business,” aldus CEO Justin Davis-Rice. “De resultaten van vandaag laten een transitieperiode zien, we geloven dat de stappen die we hebben ondernomen dit jaar ons zullen positioneren voor versnelde groei in het nieuwe jaar.”

Eerder dit jaar was nog sprake van een investering in de Naked Brand Group door Sapinda Holding B.V. Twee maanden na de bekendmaking van de voorgenomen investering, zag Sapinda hier toch van af. De investering werd uitgesteld vanwege de huidige marktomstandigheden, aldus het persbericht.

Naked Brand Group