• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 70 ontslagen bij Jack & Jones door herstructurering

70 ontslagen bij Jack & Jones door herstructurering

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Jack & Jones, dat valt onder de Deense Bestseller Group, gaat een herstructurering doorvoeren en ontslaat daarom 70 medewerkers. Op het Bestseller kantoor in Brande (Denemarken) zullen 52 banen geschrapt worden, daarnaast verdwijnen er ook 15 banen op het hoofdkantoor in Kopenhagen. De ontslagen vallen op de afdelingen Inkoop, Sales en Marketing.

“De nieuwe strategie focust op het Jack & Jones merk als een verenigde eenheid, we zullen niet langer werkzaam zijn als zeven onafhankelijke organisaties binnen ons merk - we zullen allemaal gericht zijn op Jack & Jones,” zeggen brand directors Anders Gam en Peter Kristiansen in een persbericht.

Dat betekent overigens niet dat de andere submerken zullen verdwijnen, maar door de interne fusie zullen dubbele processen wel geschrapt worden en dat betekent dat er banen verdwijnen. “We zullen doorgaan met ons brede assortiment en nog steeds producten maken voor alle gelegenheden - maar we zullen niet langer vergelijkbare producten aanbieden onder verschillende merknamen. Onze focus zal liggen op het handelschap om de consument te voorzien van de beste producten voor de beste prijzen,” leggen Gam en Kristiansen uit.

Het Deense moederbedrijf Bestseller voert meer dan 20 modemerken, van kleding tot accessoires, voor zowel mannen, vrouwen, tieners als kinderen. Zo vallen onder meer de merken Jack & Jones, Noisy May, Object, Only, Pieces, Selected, Vero Moda en Vila Clothes onder het bedrijf. De merken zijn wereldwijd verkrijgbaar in 2.700 winkels, 15.000 multibrand stores en warenhuizen in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Australië en India. Bestseller rapporteerde in 2015 een omzet van 2,93 miljard euro in Europa, ofwel een stijging van 8 procent.

Beeld: Jack & Jones

BESTSELLER
jack jones