• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Action opent distributiecentrum in Duitsland

Action opent distributiecentrum in Duitsland

Door Tessa Guntlisbergen

26 jun. 2017

Business

Winkelketen Action heeft voor het eerst een distributiecentrum geopend in Duitsland. Het centrum bevindt zich in Biblis, nabij Mannheim en Frankfurt, en gaat de markten Duitsland, Oostenrijk en een deel van Frankrijk bedienen.

Het pand heeft een oppervlakte van 85.000 vierkante meter en werd onlangs geopend door Action-CEO Sander van der Laan. Het distributiecentrum zorgt voor 800 nieuwe banen, waarvan 80 procent vast. De logistiek wordt uitbesteed aan logistiek dienstverlener Fiege.

De opening van een nieuw distributiecentrum is in lijn met de flinke uitbreiding die de Nederlandse keten plant in Duitsland. Vorig jaar werden er in het land al 60 nieuwe winkels geopend. Het totaal staat daarmee nu op 150 filialen en daar moeten er dit jaar nog eens 30 bij komen. “Gelet op de grootte en bevolkingsdichtheid is Duitsland één van de belangrijkste landen waarop wij komende jaren onze groeistrategie zullen richten,” liet Van der Laan tijdens de opening weten, melden diverse media.

Action is in 2016 niet alleen in Duitsland gegroeid. In totaal opende de keten 197 nieuwe winkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Oostenrijk. De omzet kwam in dat jaar 6,9 procent hoger uit op 2,7 miljard euro.

Het is niet het eerste distributiecentrum buiten Nederland voor Action. De discounter opende ruim een jaar geleden een 70.000 vierkante meter groot centrum in Frankrijk, vlakbij Parijs.

Beeld: Action Facebook