• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Amerika stuwt omzet stijging van 8 procent bij Abercrombie & Fitch

Amerika stuwt omzet stijging van 8 procent bij Abercrombie & Fitch

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Abercrombie & Fitch Co. heeft een positief kwartaal achter de rug, zo blijkt uit de gerapporteerde omzetcijfers van het bedrijf. Dankzij een stijging van 13 procent in Amerika steeg de gehele omzet met 8 procent naar 842,4 miljoen dollar (721 miljoen euro). Onder aan de streep komt het bedrijf echter nog wel op een nettoverlies van 2 miljoen dollar uit (2,4 miljoen dollar).

Waar Amerika op het gebied van regio’s de leiding neemt met omzetgroei, gaat bij de merken van de groep Hollister aan kop. Hollister is op dit moment het grootste merk van de groep met een omzet van 500,8 miljoen dollar dankzij een groei van 12 procent in het tweede kwartaal. Het flagship-merk Abercrombie & Fitch rapporteert een groei van 3 procent naar 341,6 miljoen dollar.

Bij Abercrombie & Fitch Co. wordt op dit moment gewerkt aan een transformatie van het bedrijf. De bedrijven van het tweede kwartaal zijn dan ook volgens de verwachting van de groep. CEO Franz Horowitz in het bericht: “Na een sterk eerste halfjaar blijven we op het juiste pad aan onze verwachtingen voor 2018 te voldoen en onze doelen voor 2020 op het langetermijn.”

Abercrombie&Fitch
Abercrombie& Fitch Co
HOLLISTER