• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Duizenden namaak Ferragamo schoenen onderschept

Duizenden namaak Ferragamo schoenen onderschept

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Amerikaanse douane in Californië heeft onlangs bijna 8.000 paar namaak Salvatore Ferragamo schoenen onderschept met een retailwaarde van maar liefst 4,3 miljoen dollar. De vracht kwam in twee aparte ladingen aan vanuit China.

Het Italiaanse luxe modehuis kampt al jaren met de namaak van diens schoenen, tassen en accessoires en begon eerder dit jaar met de plaatsing van RFID-lezers in sommige artikelen om de fraude tegen te gaan. De vondst in Amerika is daarom een grote coup voor het huis.

In maart zei Ferragamo al dat het in 2015 ruim 91.000 namaakartikelen had onderschept, en 140 domeinnamen die namaakproducten verkochten had gesloten.

Volgens Amerikaanse douanebeambten werden in boekjaar 2015 namaakartikelen ter waarde van 1,35 miljard dollar onderschept, een stijging van 37 procent ten opzichte van het jaar ervoor, schrijft Footwearnews.com. De vijf grootste overtreders zijn China, Hongkong, Singapore, Roemenië en Turkije. China staat, met een aandeel van 52 procent van alle goederen, duidelijk aan kop.

namaak
Salvatore Ferragamo