• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Just (Just Female) neemt e-commerce terug in eigen beheer

Just (Just Female) neemt e-commerce terug in eigen beheer

Door Weixin Zha

7 nov. 2018

Business |UPDATE

Het Deense damesmodemerk Just - dat we kennen als Just Female - neemt volgend jaar zijn online shop terug in handen. Dat zei medeoprichter en creatief directeur Penille Andersen bij de presentatie van de Just lente/zomer 2019 collectiepresentatie, afgelopen donderdag in Amsterdam.

De nieuwe webshop wordt waarschijnlijk volgende zomer gelanceerd. De eigen e-commerce afdeling van het bedrijf is deze maand gestart met het terug in eigen beheer brengen van de online aanwezigheid, die nu nog wordt geoutsourcet, zei ze. Dat is een stap die bijdraagt aan de branding (merkbeleving) van Just.

Het merk - dat we kennen als Just Female - is aan het rebranden. Recent is de naam is ingekort tot Just en ook werkt het label aan het insourcen van de webshop. In advertentiecampagnes en op het kledinglabel noemt het merk zich kortweg Just, terwijl het webshop domein en op social media de naam Just Female aanblijft als handelsmerk.

Laatste seizoen felle kleuren

De lente/zomer 2019 collectie van Just is kleurrijk. Zo is er lichtgeel T-shirt, zijn er lichtpaarse truien en knalrode jurken. Sommige kledingstukken van de herfst/winter 2019 collectie geven een voorproefje hoe Just voor een ingetogener kleurenpalet kiest.

"Dit seizoen is de laatste met zoveel felle kleuren en prints," zei Andersen. "In de toekomst gaan we beter aarden. Er is de trend van slower living (langzamer leven)."

"Het idee is een stap terug te doen van de snelle wereld met moderne technologiën en meer tijd te besteden in de natuur. Dat thema zie ik bij meerdere merken terugkomen in outdoorcollecties," zegt Andersen.

Over Just

Just heeft in Nederland 60 verkooppunten en wil dit aantal, net als in andere bestaande markten, uitbreiden komende jaren. Wereldwijd heeft Just heeft zo'n 550 verkooppunten waarvan 80 in de Verenigde Staten en 50 in Groot-Brittannië.

Dit artikel is na publicatie gewijzigd. Just Female blijft aan als handelsmerk, dat is toegevoegd in alinea 3. Ook de quote (alinea 6) is geherformuleerd.

Beeld: Just lente/zomer 2019

just
just female