• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lichte omzetstijging Bestseller in 2017/18

Lichte omzetstijging Bestseller in 2017/18

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Business

Het Deense modebedrijf Bestseller boekte in boekjaar 2017/18 een bescheiden omzetgroei van 3,3 procent naar 3,3 miljard euro. De damesmode merken vormden volgens het bedrijf de basis voor de omzetgroei. De brutowinst steeg daarentegen met bijna 15 procent naar 387 miljoen euro, dankzij de ontwikkeling van de herenmode merken.

Bestseller, eigenaar van merken als Vero Moda, Vila en Jack & Jones, zei ‘tevreden’ te zijn met de jaarresultaten. Alleen kindermode bleek een teleurstelling. Volgens topman Anders Holch Povlsen gaat het bedrijf concentreert Bestseller zich op dit gebied en verwacht hij een ‘positieve verandering in het lopende boekjaar’.

”We hebben gedurende het jaar hard gewerkt om groei te creëren en ons doel blijft ongewijzigd; we moeten een manier vinden om meer te groeien dan op dit moment,” aldus Povlsen in een persverklaring. We moeten onze online-activiteiten verbeteren, proactief blijven investeren en we moeten ons focussen op de verdere digitalisatie van ons bedrijf.”

Bestseller is van plan in het lopende boekjaar 250 nieuwe winkels te openen. Ook verwacht het bedrijf een bescheiden winst uit de afsplitsing van de verlieslijdende Midden Oosterse activiteiten. In het eerste kwartaal van het lopende boekjaar bleek het bedrijf nog te lijden onder de ‘actuele uitdagingen’ in de markt.

Foto: Jack & Jones

BESTSELLER
jack jones
Vero Moda
Vila