• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Lululemon boekt gemengd resultaat in Q1

Lululemon boekt gemengd resultaat in Q1

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amerikaanse sport- en yogabedrijf Lululemon Athletica zag de nettowinst in het eerste kwartaal met maar liefst 15 procent dalen naar 57,6 miljoen dollar (50,6 miljoen euro), terwijl de netto omzet juist met 17 procent steeg naar 495,5 miljoen dollar (435,5 miljoen euro). Hiermee overtrof het de prognose van FactSet van 488 miljoen dollar, maar miste het de winstprognose van 30 cent per aandeel met 1 cent.

De totale vergelijkbare omzet steeg met 6 procent, terwijl de vergelijkbare retailomzet met 3 procent groeide.

De brutowinst overtrof de verwachtingen van het bedrijf met een stijging van 16 procent, aldus CEO Laurent Potdevin. “We hebben het kwartaal afgesloten met een betere balans van onze inventaris en op schema om onze doelstellingen voor het jaar te behalen,” zei hij.

Onlangs stuurde oprichter Chip Wilson een brief naar de directie met de klacht dat het merk het spoor bijster was en achter liep op de concurrentie, maar het tij lijkt met deze resultaten gekeerd.

Het merk opende tijdens het kwartaal elf nieuwe winkels en sloot een. Met het oog op internationale uitbreiding opende het bedrijf winkels in onder andere Singapore, Zurich en Korea.

Lululemon gaat ook het uniform van het Canadese volleybalteam voor de komende Olympische Spelen verzorgen. Dit is voor het merk een nieuwe samenwerking en zal het merk goed in de kijker zetten.

Het bedrijf verhoogde de omzetprognose voor het lopende boekjaar van 2,29 miljard naar 2,34 miljard dollar naar 2,31 tot 2,35 miljard dollar. Naar verwachting zal de winst per aandeel 2,05 dollar tot 2,15 dollar bedragen.

Lululemon