• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Marktaandeel gaat boven winst bij Zalando in Q1

Marktaandeel gaat boven winst bij Zalando in Q1

Door Caitlyn Terra

8 mei 2018

Business

De omzet bij Zalando SE is ook in het eerste kwartaal flink gegroeid, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. Het bedrijf zag de omzet toenemen met 22 procent naar 1,19 miljard euro, maar het EBIT bleef achter met 0,4 miljoen euro.

Bij Zalando gaat het marktaandeel dan ook voor winst, zo blijkt ook uit de toelichting van Co-CEO Rubin Ritter in het verslag. “Groei is onze hoogste prioriteit en dat is precies waar we ons op gefocust hebben in het eerste kwartaal, ondanks de uitdagende marktomstandigheden.” Zalando investeert in het assortiment, de digitale ervaring en opkomende bedrijven, zo maakte het bedrijf bekend in het jaarverslag van 2017, waardoor de winst achterblijft bij de omzet. “Een verlate start van het lente/zomerseizoen zette druk op de industrie, maar we zijn gefocust op onze groei doelen.” Het netto inkomen kwam in het eerste kwartaal neer op een verlies van 15 miljoen euro.

De thuismarkt van Zalando behaalde een omzet van 552 miljoen euro dankzij een groei van 16,2 procent. In het land werd deze periode de Beauty-categorie geïntroduceerd, als eerste markt. “Meer dan 4.000 producten van 130 verschillende merken waren beschikbaar bij de lancering, in eerste instantie gefocust op cosmetica en huidverzorging voor vrouwen,” aldus het verslag. “Beauty is de eerste categorie in vier jaar die we hebben gelanceerd en we hebben een goede start gehad. We zien veel kansen om ons assortiment te aan te vullen en onze positie te versterken als one-stop bestemming voor mode en lifestyle,” aldus Rubin Ritter in het verslag. In de rest van Europa kwam de omzet neer op 541,9 miljoen euro. De omzetgroei bedroeg hier 24,9 procent.

De resultaten in het eerste kwartaal bevestigen volgens Zalando SE de verwachtingen voor het gehele jaar. Het bedrijf verwacht een omzetgroei tussen de 20 en 25 procent en een EBIT tussen 220 en 270 miljoen euro.

Beeld: Zalando SE website