• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet en winst IC Group 2014 ‘zoals verwacht’

Omzet en winst IC Group 2014 ‘zoals verwacht’

Door Yasmine Esser

3 sep. 2015

Business

Het Deense modebedrijf IC Group - voorheen IC Companys - groeit voorzichtig. Na de reorganisatie en de nieuwe naam vorig jaar, noteert het bedrijf nu een omzetstijging van 2,9 procent over het afgelopen boekjaar. Het moederbedrijf van merken als Peak Performance, Tiger of Sweden en By Malene Birger is tevreden met die resultaten en noemt de cijfers 'in lijn met de verwachtingen'.

In totaal rapporteerde het modeconcern uit Denemarken een omzet van 2,64 miljard Deense kroon (354 miljoen euro). De operationele winst kwam het afgelopen boekjaar uit op 207 miljoen Deense kroon ( 27,7 miljoen euro).

Omzet IC Group stijgt 2,9 procent in boekjaar 2014

Sportmodemerk Peak Performance is nog altijd het grootste merk van het concern, het het afgelopen jaar een omzet van 953 miljoen Deense kroon (127,7 miljoen euro) en een bedrijfsresultaat van 107 miljoen Deense kroon (14,3 miljoen euro). Tiger of Sweden is echter het snelst groeiende merk. Het label zag de omzet stijgen met bijna 7 procent in vergelijking met het voorgaande boekjaar. Het bedrijfsresultaat steeg zelfs met 20 procent van 93 miljoen Deense kroon naar 112 miljoen.

Behalve de premium labeles Peak Performance, Tiger of Sweden en By Malene Birger, is IC Group ook eigenaar van twee andere merken. Met deze non-core business, ging het minder voorspoedig. De omzet van de twee labels, Saint Tropez en Designers Remix, daalde met 5,8 procent naar 400 miljoen Deense kroon. Een jaar geleden was dat nog 425 miljoen.

Tiger of Sweden rapporteert meeste groei van alle labels IC Group

"We hebben een duidelijke en goed gedefinieerde focus op het premium segment en we hebben drie sterke merken die het afgelopen boekjaar solide en bevredigende resultaten hebben laten zien," zegt CEO Mads Ryder in een persbericht over de jaarcijfers. Ook zegt hij: "Alle drie de merken hebben een sterk potentieel voor verder internationale expansie."

De focus van IC Companys op de premium merken werd in 2013 ingezet. De onrendabele labels Jackpot en Cottenfield werden toen verkocht. In maart vorig jaar verkocht het bedrijf het hele pakket merken in het middensegment. InWear, Matinique, Part Two, Soaked in Luxury en Companys zijn nu in handen van het eveneens Deense modeconcern DK Company. Sinds vorig jaar heet het bedrijf IC Group.