• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Omzet Puma met 18,3 procent omhoog in H1

Omzet Puma met 18,3 procent omhoog in H1

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Opnieuw goede financiële resultaten voor Puma SE. Het bedrijf rapporteert over de eerste helft van boekjaar 2018 een omzet van 2,18 miljard euro, wat neerkomt op een groei van 18,3 procent. De nettowinst kwam in de afgelopen zes maanden 37,8 procent hoger uit op 98,5 miljoen euro, zo laat Puma weten in een persbericht.

Omzet- en winsttoename voor Puma in H1

“De eerste zes maanden van het jaar toonden grote verschuivingen in producttrends en vraag van consumenten, vooral op het gebied van schoenen. Maar we zijn van mening dat onze snelle reactietijd ons in staat heeft gesteld om de groei voort te zetten,” verklaart CEO Bjorn Gulden in het bericht, eraan toevoegend: “Het tweede kwartaal ontwikkelde zich positief voor ons, met omzetgroei van 15 procent en een EBITDA-groei van 33 procent.” De omzet uit retailactiviteiten, met inbegrip van e-commerce, kwam 23,7 procent hoger uit op 490 miljoen euro.

In het eerste halfjaar realiseerde de Asia/Pacific-regio de grootste groei voor Puma. De omzet steeg er met 26,2 procent naar 558,5 miljoen euro. In de Americas-regio kwam de omzet 17,2 procent hoger uit op 725 miljoen euro en de EMEA-regio zag een groei van 14,7 procent naar 896,7 miljoen euro.

Met een omzet van 1,09 miljard euro, oftewel een stijging van 22,4 procent, was Footwear de belangrijkste categorie voor Puma. Apparel realiseerde een groei van 15,3 procent naar 713,7 miljoen euro, terwijl de omzet uit de categorie Accessories 12,8 procent hoger uitkwam op 375 miljoen euro.

Winst Puma flink omhoog in Q2

Puma rapporteert over het tweede kwartaal een omzetstijging van 15 procent naar 1,05 miljard euro, gedreven door goede resultaten in alle markten. Footwear was in het tweede kwartaal de belangrijkste categorie, gevolgd door Apparel en Accessories met dubbelcijferige groei. De nettowinst steeg van 21,9 miljoen euro naar 31,1 miljoen euro.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Op basis van de behaalde resultaten verwacht Puma over het gehele boekjaar uit te komen op een omzetgroei van tussen de 12 en 14 procent. Daarnaast is de verwachting dat ook de winst verder zal blijven groeien.

Puma werd in 1924 in Herzogenaurach, Duitsland opgericht door Rudolf en Adolf Dassler. De collecties van het sportmodemerk zijn verkrijgbaar in 120 landen wereldwijd. Het bedrijf beschikt momenteel over ruim 13.000 medewerkers.

Beeld: Puma

PUMA