• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Prada ziet omzet weer toenemen na dalingen vorig jaar

Prada ziet omzet weer toenemen na dalingen vorig jaar

Door Caitlyn Terra

2 aug. 2018

Business

Na een daling van 2 procent het afgelopen boekjaar, die werd gestuwd door een daling van 5,5 procent in het eerste halfjaar, ziet Prada Group de omzet nu weer stijgen. Dit blijkt uit de gerapporteerde halfjaarcijfers. De groep behaalde een omzet van 1,5 miljard euro dankzij een stijging van 3 procent, 9 procent bij gelijke wisselkoersen.

“Een nieuwe fase van vooruitgang is begonnen waarin de Prada Group zijn potentie waar kan maken,” aldus CEO Patrizio Bertelli in het halfjaarverslag. “We werken altijd aan het hervormen van de Prada Group om mee te kunnen gaan met de snelle veranderingen in de maatschappij en om de instelling van de nieuwe generaties te interpreteren zonder de integriteit van het merk te verliezen. De resultaten van deze transformatie zijn vandaag te zien en worden ondersteund door veel positieve tekenen van de markt die onze strategische keuzes verder onderstrepen.”

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen

Omzet plust weer bij Prada na dalingen vorig boekjaar

De omzet in de retail ging in de eerste zes maanden omhoog met 10 procent bij gelijke wisselkoersen, in de groothandel lag dit percentage op 8 procent. De merken Prada en Miu Miu deden het vooral goed met 10 en 8 procent groei. Het netto inkomen kwam neer op 106 miljoen euro dankzij een toename van 11 procent.

In de Asia Pacific-regio rapporteert de Prada Group de meeste procentuele groei, 14 procent bij gelijke wisselkoersen. De groei werd voornamelijk gestuwd door een hogere verkoop in China, aldus het verslag. Japan zag een toename van 9 procent bij gelijke wisselkoersen door een hogere uitgave door inwoners en meer toeristen die het land bezochten. In Europa en het Midden-Oosten nam de omzet met 7 procent toe bij gelijke wisselkoersen en in de Verenigde Staten lag dit percentage op 8 procent.

Beeld: Prada Group

Miu Miu
MULTIMEDIA
PRADA
Prada Group