• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zadig & Voltaire wint rechtszaak van Yves Saint Laurent

Zadig & Voltaire wint rechtszaak van Yves Saint Laurent

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De rechter in Parijs heeft het Franse modemerk Zadig & Voltaire in het gelijk gesteld in een rechtszaak met Yves Saint Laurent. Volgens het Franse modehuis had Zadig & Voltaire het winkelconcept gekopieerd naar twee boetieks, maar de rechter oordeelde anders.

Yves Saint Laurent spande een rechtszaak aan omdat het interieurconcept van twee winkels aan de Champs-Elysées gekopieerd zou zijn van het Yves Saint Laurent-filiaal aan de Avenue Montaigne. De rechter was het daar niet mee eens en veroordeelde Yves Saint Laurent wegens ’roekeloosheid en misbruik’. Het modehuis moet nu een schadevergoeding van 300.000 euro betalen, evenals de gerechtskosten, die neerkomen op 100.000 euro.

Thierry Gillier, oprichter van Zadig & Voltaire, laat in een reactie weten: “Als rijzende, onafhankelijke ster positioneert Zadig & Voltaire zich nu al bijna 20 jaar als een trendsetter. Het is niet die originaliteit van zijn universum ‑ rock, chic en urban ‑ die het merk zo succesvol maakt. Deze uitspraak heeft dat nogmaals bevestigd.”

Beeld: Facebook Zadig & Voltaire

Yves Saint Laurent
Zadig&Voltaire