• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zalando verlaagt verwachting voor boekjaar 2018

Zalando verlaagt verwachting voor boekjaar 2018

Door Caitlyn Terra

18 sep. 2018

Business

De lange en vooral warme zomer speelt Zalando parten, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Zalando SE verlaagt namelijk dankzij de invloed van het warme zomerweer de omzet en winstverwachting voor het gehele boekjaar.

“De langere en ongewoonlijk warme zomerperiode en daardoor de verlate overgang naar het fall/winter seizoen wegen op de omzetgroei en het EBIT,” aldus de aankondiging. De omzetgroei voor het gehele jaar ligt nu naar verwachting tussen de 20 en 25 procent. Het EBIT komt naar verwachting nu uit tussen de 150 en 190 miljoen euro terwijl dit eerder geschat werd tussen de 220 en 270 miljoen euro onderaan de streep van boekjaar 2018.

“Terwijl de handel in het derde kwartaal niet voldoet aan onze ambities, blijft onze groei intact. Ondanks een uitdagende markt, blijven we investeren in groei en blijven we toegewijd aan het verdubbelen van de omzet in 2020,” aldus Co-CEO Rubin Ritter in het bericht. Zalando SE benadrukt echter dat de omzetgroei ver boven de nominale groei van de markt ligt.

Beeld: Zalando