• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zeeman ziet winst verdubbelen

Zeeman ziet winst verdubbelen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Textielsuper Zeeman heeft de winst afgelopen jaar weten te verdubbelen ten opzichte van 2015. Dit is te lezen in de recent gedeponeerde jaarrekening van het bedrijf. Zeeman behaalde een winst van 8,3 miljoen euro tegen een winst van 3,5 miljoen euro het voorgaande jaar.

Ook de omzet van Zeeman zag een stijging in 2016. Het bedrijf rapporteert een omzet van 548 miljoen over het vorige boekjaar, een stijging van 3,4 procent. In thuisland Nederland behaalde het bedrijf een omzet van 214,2 miljoen euro. De verkoop steeg daar met 2,2 procent. In de rest van Europa steeg de omzet met 4,2 procent naar een bedrag van 333 miljoen euro. Zeeman is naast Nederland ook nog aanwezig in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Luxemburg. De textielsuper heeft in totaal 1285 winkels wereldwijd in 2016. In de toekomst wil de keten dit aantal uitbreiden naar 2000.

Lichte omzetstijging, verdubbeling winst bij Zeeman

In 2016 gingen er 273,3 miljoen producten over de toonbank bij de keten. Dit betekent dat het bedrijf 2,3 miljoen producten meer heeft verkocht dan in 2015. In dat jaar zag de keten de omzet nog dalen met met 1,3 procent. De omzetgroei in 2016 wordt door het bedrijf dan ook toegeschreven aan investeringen van 19,8 miljoen euro. De investeringen werden gebruikt voor verbouwingen, het inventaris van de winkels en een upgrade van de ICT. Eerder dit jaar lanceerde Zeeman namelijk een nieuwe e-commerce platform en blijft het focussen op de uitbreiding van het aantal winkels. Daarnaast is er geïnvesteerd in distributiecentrum in Alphen aan de Rijn, transport en logistiek.

Samenvatting
Omzet 548 miljoen euro
Winst 8,3 miljoen
Zeeman