• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Ans Markus brengt een ode aan bekende couturiers

Ans Markus brengt een ode aan bekende couturiers

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Nederlandse kunstenares Ans Markus komt volgend jaar met een nieuwe tentoonstelling, die een ode brengt aan couturiers. De expositie, genaamd ‘Ans Markus - Als ik jou was…’, is een eerbetoon aan onder andere Christian Dior, Coco Chanel en Oscar de la Renta.

De nieuwe tentoonstelling toont een zoektocht van Markus, waarbij ze zichzelf afvroeg of kunstenaars als Vincent van Gogh en Edward Hopper in hun jeugd al wisten wat zij later zouden bereiken. Twee jaar geleden begon Markus met het schilderen van hun portretten, zichzelf verplaatsend in de kunstenaars die ze aan het schilderen was.

Markus verplaatst zichzelf niet alleen in kunstenaars. Andere hommages in de tentoonstelling betreffen couturiers Christian Dior, Hubert de Givenchy, Yohji Yamamoto, Coco Chanel, Vivienne Westwood en Oscar de la Renta.

Vijf jaar geleden maakte Markus in haar ‘Hommage aan Couturiers’ al een eerbetoon aan verschillende ontwerpers, door middel van 35 schilderijen.

’Ans Markus - Als ik jou was…’ is te bezichtigen van 23 januari tot en met 17 april 2016 in Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis bij Heino in Overrijssel.

ans markus
Expositie