• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tentoonstelling over Comme des Garçons’ Rei Kawakubo geopend

Tentoonstelling over Comme des Garçons’ Rei Kawakubo geopend

Door Caitlyn Terra

4 mei 2017

Cultuur

Elk jaar vindt na het beroemde Met Gala een tentoonstelling plaats in het Metropolitan Museum of Arts in New York met het thema van het gala. Dit keer ligt de focus op Comme des Garçons ontwerper Rei Kawakubo.

De tentoonstelling over de Japanse ontwerper onder de naam Rei ‘Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-between’ toont werk in de avant-gardistische stijl waar Kawakubo bekend om staat. Al jaren wordt gedebatteerd of Comme des Garçons mode of kunst is, wat de naam ‘in between’ van de tentoonstelling verklaard.

De expositie is opgezet met 140 ontwerpen en op een manier waarop de tegenstelling in de collecties en het werk van Kawakubo duidelijk te zien zijn. Wel of geen design, wel of geen kleding, wel of geen mode. De items die getoond worden komen uit collecties vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw tot nu.

Het Met Gala is het bekende benefietgala in het Metropolitan Museum of Art in New York om geld op te halen voor het Costume Institute. Het gala wordt al sinds 1946 gehouden en heeft elk jaar een ander thema. Dit thema is altijd gelinkt aan een tentoonstelling in het Metropolitan Museum. Rei Kawakubo is de eerste levende ontwerper sinds Yves Saint Laurent in 1983 die geëerd wordt tijdens het evenement.

De tentoonstelling is nog te zien tot 4 september dit jaar.

Foto: FashionUnited

COMME DES GARCONS
MET Gala
Metropolitan Museum
Rei Kawakubo