• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • J.Crew-voorzitter Millard Drexler vertrekt

J.Crew-voorzitter Millard Drexler vertrekt

J.Crew-voorzitter Millard Drexler vertrekt

Mensen

Door Tessa Guntlisbergen

21 jan. 2019

Millard Drexler, voorzitter en voormalig CEO van J.Crew Group Inc., is met pensioen gegaan. Drexler’s opvolger is al bekend, meldt het Amerikaanse modebedrijf in een persbericht.

Drexler verlaat J.Crew Group Inc. “om zijn tijd volledig te kunnen wijden aan de ontwikkeling van Drexler Ventures, LLC en andere interesses”, zo luidt de persverklaring. Hij zal echter wel actief blijven als strategisch adviseur voor de CEO en het bestuur van het bedrijf. “Het was een voorrecht om ruim vijftien jaar onderdeel te zijn van J.Crew Group, zowel als CEO als bestuursvoorzitter. J.Crew en Madewell zijn iconische Amerikaanse merken en ik ben dankbaar dat ik deel heb uitgemaakt van hun groei door de jaren heen,” zegt Drexler in het bericht.

Drexler verliet zijn functie als CEO al in 2017. Voordat Drexler bij J.Crew begon, was hij onder andere CEO van Gap Inc., waar hij Old Navy en Gap Kids lanceerde.

Opvolger is Chad Leat. Hij zal Drexler’s functie als voorzitter per direct overnemen, aldus het bedrijf. Leat is sinds januari 2017 actief als bestuurder bij J.Crew. Hij heeft dertig jaar ervaring als bankier, onder andere door zijn functie als vice-voorzitter bij Global Banking. “Als voorzitter zal mijn prioriteit zijn om ervoor te zorgen dat het merk J.Crew snel beweegt om te profiteren van het huidige momentum en om de groei van Madewell naar een miljard dollar-merk te stimuleren, evenals om samen met het bestuur een sterk, permanent leiderschap voort te zetten in het volgende hoofdstuk van het bedrijf,” aldus Leat.