• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Lucas Ossendrijver stapt op als creatief directeur herenmode Lanvin

Lucas Ossendrijver stapt op als creatief directeur herenmode Lanvin

Door Wendela van den Broek

15 nov. 2018

Mensen

Lanvin, het oudste Franse modehuis, maakte donderdag bekend dat de Nederlandse artistiek directeur herenmode, Lucas Ossendrijver, het bedrijf na veertien jaar verlaat. Dat meldt AFP.

Ossendrijver lanceerde bij Lanvin ‘een tijdperk van elegant minimalisme dat trends vermeed (…). Zijn technische expertise en zijn creativiteit kwamen tot uitdrukking in de stoffen en silhouetten die voorgoed de regels van Lanvin zullen bepalen,” zei topman Jean-Philippe Hecquet in een persverklaring, in handen van persbureau AFP.

De 48-jarige Ossendrijver, die de ‘functionele luxe’ van het huis belichaamde, maakte in 1997 zijn debuut bij Kenzo, en werkte vervolgens drie jaar lang als assistent van Hedi Slimane bij Dior Homme alvorens benoemd te worden als artistiek directeur van herenmode bij Lanvin.

Lanvin geteistered door interne strubbelingen

Acht maanden geleden verliet ook de artistiek directeur van damesmode, Olivier Lapidus, het bedrijf na slechts twee seizoenen.

Het modehuis, dat in 1889 door Jeanne Lanvin werd opgericht, wordt sinds het vertrek van ontwerper Alber Elbaz in oktober 2015 geteisterd door interne strubbelingen. Elbaz stond veertien jaar lang aan het creatieve roer van het huis maar kwam door onenigheid met de nieuwe meerderheidsaandeelhouder Shaw-Lan Wang over de strategie van het huis op straat te staan. Elbaz werd opgevolgd door Bouchra Jarrar, die slechts zestien maanden aanbleef als artistiek directeur van het huis.

Afgelopen februari nam het Chinese concern Fosun een meerderheidsaandeel van 65,6 procent in het huis en lanceerde ‘een nieuwe fase van uitbreiding’. De financiële stand van zaken werd destijds niet bekend gemaakt, maar volgens de laatst gepubliceerde resultaten van december 2016, bedroeg het nettoverlies 20,3 miljoen euro tegenover een nettowinst van 2,9 miljoen euro het jaar daarvoor en een winst van 5,6 miljoen euro in 2013.

Het is nog niet bekend wie Ossendrijver zal opvolgen.

Beeld: Lanvin, Menswear SS19, Catwalkpicture.com

LANVIN
Lucas Ossendrijver