• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Mark van Vorstenbos nieuw hoofd Textiel & Mode KABK

Mark van Vorstenbos nieuw hoofd Textiel & Mode KABK

Door Caitlyn Terra

9 jan. 2019

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag stelt een nieuw hoofd Textiel & Mode aan. De academie stelt Mark van Vorstenbos aan in de functie, zo maakt het bekend in een persbericht. Van Vorstenbos zal per februari beginnen aan zijn taak als hoofd Textiel & Mode.

Van Vorstenbos is onder andere oprichter van het modelabel Youasme Measyou. Het slow fashion merk, dat nu niet meer actief is, ontving in 2015 het Prins Bernhard Cultuurfonds Modestipendium. Sinds 2017 is Van Vorstenbos brandmanager bij kasjmier merk SoGoodToWear.

Het nieuwe hoofd Textiel & Mode is onder andere betrokken geweest bij divers mode-onderwijs als (gast)docent, onderzoeker en examinator. Onder andere bij de Gerrit Rietveld Academie, Design Academy Eindhoven en ArtEZ. “Met deze kritische onderzoeksmentaliteit, gecombineerd met een breed netwerk in binnen- en buitenland en gedegen kennis van het hedendaagse discours binnen de wereld van mode en textiel, past Mark van Vorstenbos buitengewoon goed in de rol van afdelingshoofd Textiel & Mode op de KABK,” aldus het bericht.

Uit het archief (2015): En de winnaar is ... Youasme Measyou

KABK
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten
mark van vorstenbos
textiel & mode