• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Scotch & Soda-CEO zet stap terug

Mensen

Scotch & Soda-CEO zet stap terug

Door Tessa Guntlisbergen

21 jan. 2019

Dirk-Jan Stoppelenburg stopt als CEO van modemerk Scotch & Soda. Hij doet een stap terug en gaat verder als voorzitter van het Nederlandse modemerk.

Reden voor Stoppelenburg’s vertrek is dat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn familie in Zweden, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. Stoppelenburg blijft voorlopig aan als topman totdat een opvolger is gevonden. Hijzelf leidt die zoektocht. In zijn nieuwe functie als voorzitter volgt Stoppelenburg Michiel Witteveen op, die na tien jaar regulier lid van Scotch & Soda’s bestuur wordt.

“Ik ben ontzettend trots op de prestaties die wij met z’n allen hebben neergezet de afgelopen jaren. Scotch & Soda is een modehuis dat stap voor de stap de wereld verovert. We plukken nu internationaal de vruchten van onze omnichannelstrategie. Ik kijk ernaar uit om in mijn nieuwe rol betrokken te blijven bij de ontwikkeling van Scotch & Soda,” aldus Stoppelenburg in het bericht.

Vertrekkend voorzitter Witteveen vult aan: “Dirk-Jan is ontzettend belangrijk geweest voor de groei en ontwikkeling van Scotch & Soda. Zijn visie en gedrevenheid maakt dat we staan waar we nu staan. Daar zijn we hem veel dank voor verschuldigd. Ik zie uit naar de voortzetting van onze goede samenwerking in de Board.

Onder leiding van Stoppelenburg realiseerde het modemerk onder andere een omzetgroei van 70 procent via de eigen kanalen. Scotch & Soda wordt inmiddels in zeventig landen wereldwijd verkocht, waaronder Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Het bedrijfsresultaat groeide in het afgelopen jaar naar 52 miljoen euro, en het bedrijf rekent voor dit jaar op verdere groei.

Beeld: Scotch & Soda