• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • 24 januari Trendseminar met Christine Boland & Els van Niekerk

24 januari Trendseminar met Christine Boland & Els van Niekerk

INGEZONDEN MEDEDELING
Door FashionUnited

12 jan. 2017

Mode

We gaan 2017 op een gepaste manier beginnen. Op dinsdag 24 januari organiseren we namelijk wederom een fantastisch event. Veel trouwe bezoekers hebben mij al gemaild met de vraag wanneer het weer zover is. Zij weten wat er komen gaat en hoe goed dit is. Dit maal weer twee fantastische sprekers, die elkaar in hun verhaal zullen versterken en aanvullen; Christine Boland & Els van Niekerk.

In het kort; u krijgt antwoord op onderstaande vragen. Wat zijn de belangrijkste consumenten- en lifestyletrends? Wat is de design language en vormentaal die hierbij past? Wat zijn de kleuren en kleurcombinaties die je niet mag missen? Waar zit de vernieuwing?

Wat zegt Christine Boland hier zelf over?
“We leven in een disruptief tijdsframe. Een nieuw systeem is aan het ontstaan en dat roept, naast nieuwe energie en hoopvolle doorkijkjes, vooral veel weerstand op. Dat manifesteert zich in versplintering en verdeeldheid en het onbegrip voor het onbekende ligt ten grondslag aan de voor dit tijdsframe kenmerkende spraakverwarring. Wat we nodig hebben is dat we elkaar weer gaan ‘verstaan’ en de dialoog aangaan. Dat we de grote verschillen overbruggen en weer zoeken naar verbinding. Dat vraagt om empathie en begrip voor ‘het andere’, maar ook nieuwsgierigheid en het vermogen om te zien dat iedere taal, cultuur, religie of traditie mooie verhalen in zich draagt. Kunst en design geven hierin het goede voorbeeld door de dialoog aan te gaan op het snijvlak tussen tegenstellingen en precies daar vinden we de spannende vernieuwing. Daar ontstaat een nieuw visueel vocabulaire.”.

Het programma zal vervolgd worden door Els van Niekerk. Zij vormt samen met Liesbeth Oltmans het trendforecastbureau Oltmans van Niekerk. Zij zal u in de presentatie “Life in Colour” op de hoogte brengen van de laatste trends in lifestyle, color & materiaal op weg naar 2018 en verder. Ondersteunt door trendonderzoek geeft zij u inzicht in de producten, materialen en kleuren van de toekomst. De vier macro- en lifestyletrends die Els belicht zijn; Interface, Breathe, Clash en Discoveries. Deze presentatie verbindt strategie en consumer insights met nieuwe kleuren en materialen en spoort u aan om op een nieuwe manier te denken over esthetiek, kleur en materiaal. Combineer hoofd en hart, wetenschap en gevoel. Wees expressief en vertel uw eigen verhaal in kleur.

Programma

12.30 registratie en ontvangst met lunch
13.15 opening door Maureen Reulink
13.20 Christine Boland - “New Dialogues, contradictions in conversation”
14.35 Pauze
15.00 Els van Niekerk - “Life in Colour”
16.00 afsluiting van het officiële gedeelte met een drankje.

In de presentatie “New Dialogues, contradictions in conversations” brengt Christine Boland u op de hoogte van de belangrijkste lifestyle, design en womenswear fashion trends voor het winterseizoen S/S 2018 en geeft zij u aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling naar uw eigen collectie of concept. We leven in een disruptief tijdsframe. Een nieuw systeem is aan het ontstaan en dat roept, naast nieuwe energie en hoopvolle doorkijkjes, vooral veel weerstand op. Hardnekkige vooroordelen voeden de vervreemding. Dat manifesteert zich in versplintering en verdeeldheid. Er is verstarring en verwarring. Onbegrip voor de ander en het andere ligt ten grondslag aan de Babylonische spraakverwarring, die dit tijdsframe kenmerkt.

Vanuit een breed perspectief van wereldnieuws en omgevingsfactoren wordt ingezoomd op het effect daarvan op consumententrends, design language, fashion en colour. Met inspirerende voorbeelden uit een breed spectrum aan disciplines, veel fashion en nieuwe colour moods en colour keys.

Els van Niekerk vormt samen met Liesbeth Oltmans het trendforecastbureau Oltmans van Niekerk. Zij zal u in de presentatie “Life in Colour”op de hoogte brengen van de laatste trends in lifestyle, color & materiaal op weg naar 2018 en verder. Ondersteunt door trendonderzoek geeft zij u inzicht in de producten, materialen en kleuren van de toekomst. De vier macro- en lifestyletrends die Els belicht zijn; Interface, Breathe, Clash en Discoveries. Deze presentatie verbindt strategie en consumer insights met nieuwe kleuren en materialen en spoort u aan om op een nieuwe manier te denken over esthetiek, kleur en materiaal. Combineer hoofd en hart, wetenschap en gevoel. Wees expressief en vertel uw eigen verhaal in kleur.

De entreeprijs is € 275,00 per persoon. Voor studenten en docenten is de entreeprijs € 150,00 (prijzen zijn excl. BTW). U ontvangt hierbij een exclusief trendboekje. Alle informatie over het programma en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.appletizer.nl.