• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • A.F. Vandevorst verruilt catwalk voor festivalterrein

A.F. Vandevorst verruilt catwalk voor festivalterrein

Door May-Anne Oltmans

19 aug. 2016

Mode

Modefanaten die dit weekend op muziekfestival Pukkelpop in Kiewit te vinden zijn, zouden zomaar eens getuige kunnen zijn geweest van de modefilm die daar is opgenomen voor het label A.F. Vandevorst. In plaats van de gebruikelijke modeshow zal de nieuwste lente/zomercollectie van het Belgische merk ditmaal worden getoond in een modefilm, gemaakt door kunstenaar Dirk Braeckman.

”De sfeer die hier hangt past goed bij ons verhaal,” laat An Vandevorst weten aan De Morgen. Het besluit om de modefilm op te nemen op Pukkelpop werd op het laatste moment genomen: “Eerder deze week werden de laatste knopen doorgehakt. De timing was ideaal, de collectie is sinds een week of twee helemaal af.”

De film die op het festivalterrein wordt geschoten zal in totaal acht minuten duren en heeft als thema ‘Runaway bride’. Vandevorst licht toe: “Het draait om een meisje dat op haar trouwdag van gedachten verandert, wegloopt en besluit liever met haar vrienden naar een festival te gaan.” Op 18 augustus, de eerste dag van het vierdaagse festijn begonnen de opnames voor de film.

Vorig jaar werd besloten de seizoensshow van A.F. Vandevorst in plaats van in Parijs te laten plaatsvinden in Londen. Dit jaar is dus besloten helemaal geen show te geven. Vandevorst licht toe dat het verhaal dat zij en haar partner en mede-oprichter van het label, Filip Arickx, wilden vertellen “gewoon buiten moest gebeuren”. “Altijd Parijs of Londen. We willen geen routine, de collecties steeds anders kunnen tonen en we kunnen het permitteren om het anders aan te pakken.”

Beeld: A.F. Vandevorst Facebook en Instagram