• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • AIFW: Django Steenbakker

AIFW: Django Steenbakker

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hij werd de winnaar van de eerste Nederlandse editie van het programma Project Catwalk en won daarmee vijfduizend euro voor een nieuwe collectie. Die eerste collectie van Django Steenbakker was te zien tijdens Amsterdam International Fashion Week. In de finale van Project Catwalk roemde de jury hem om zijn goede afwerking en groei die de ontwerper gedurende de opnames had doorgemaakt. Was het terecht dat Django de winnaar werd?

Ja. Zijn collectie was weliswaar klein, maar inderdaad goed afgewerkt en origineel. De ontwerper had aangekondigd zijn inspiratie te zullen halen uit een outfit die hij voor Project Catwalk had ontworpen: Een superrecht jurkje, dat naar de knie toeloopt. Met een grote zak waar de handen in kunnen en gemouleerde mouwtjes.

Die belofte maakte de 23-jarige Django meer dan waar. Modellen met hoog getoupeerd kroeshaar en zwaar opgemaakte ogen toonden rechte tuniekjes met gemouleerde mouwtjes en idem onderkant, als ware het een draperie. Met daaronder: leggings in zwart of felle kleuren. Heel opvallend was een spierwit strapless jurkje met een zeer laag decolleté, zakken en - uiteraard - een opgestroopt onderkantje. Witte skinny jeans eronder en gouden pump. Steenbakker eindigde zijn show heel traditioneel met een bruid. Een opvallend bruidje dat wel; een witte jurk uitlopend in een paarse strook en met een groene sluier voor de ogen, steekzakken en weer een gemouleerde mouw. Ook presenteerde de ontwerper zijn eerste tassencollecie.

Django Steenbakker (23) studeerde in juni 2006 af aan stylingacademie Artemis, richting modevormgeving waarna Project Catwalk op zijn pad kwam. Over zijn toekomst de ontwerper resoluut: "Ik wil graag erkend worden. Dat vind ik belangrijk. Mijn droom is dat ik bij de volgende Fashion Awards kan zijn en dat iedereen me kent om wat ik doe." Aan het gejoel van het publiek (onder wie Jan Taminiau, Percy Irausquin en Frans Molenaar) na de show te horen, komt dat helemaal goed.