• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Airness naar Nederland

Airness naar Nederland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Nedpoint heeft de distributie van Airness voor Nederland verworven. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Airness werd in 1999 opgericht door Malamine Koné, een kampioen amateurbokster uit Ghana. Koné besloot vanuit zijn passie voor mode en sport om zijn eigen kledinglijn te gaan ontwerpen. De lijn werd in Frankrijk in korte tijd een hit en is afgelopen najaar uitgebreid met een schoenencollectie. Ook zijn er al mobiele telefoons verkrijgebaar van het merk. Omdat Koné tijdens zijn bokscarrière bekend stond als de ‘zwarte panter' is een gestyleerde panter gekozen als logo van het merk.

 

Bij zijn marketingactiviteiten zet Airness in op sponsoring van voetbalclubs. In Frankrijk is het merk kledingsponsor van Rennes, Valencis, Nantes en Lille, daarnaast sponsort het merk ook buitenlandse clubs als Fulham in Engeland, Boavista in Portugal en Racing Genk in België. Tevens zijn ook de landen teams van Mali, Genua en Congo volledig in Airness gekleed en Airness sponsert in Frankrijk nog twee basketball teams en een Rugby team.

“De verwachtingen voor de Nederlandse markt zijn hoog gespannen. Het merk is bij uitstek geschikt voor zowel voetbalspeciaalzaken, lifestyle sportwinkels als trendy sportketens,” aldus het persbericht. Momenteel wordt een verkoopteam samengesteld en showrooms ingericht in het pand van Nedpoint en in het Sports Business Center. Binnekort start Nedpoint - dat naast Airness ook de merken Fila en Ocean Pacific in portfolio heeft - met de voorverkoop van de collectie voor voorjaar 2007.