• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Bestseller sluit zich aan bij Global Fashion Agenda

Bestseller sluit zich aan bij Global Fashion Agenda

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Mode

De Deense non-profit organisatie Global Fashion Agenda, die zich richt op duurzaamheid in de modebranche, heeft modebedrijf Bestseller benoemd als nieuwe partner. Het moederbedrijf van merken als Vero Moda en Jack & Jones moet advies gaan geven over de ‘strategische richting’ van de groep, melden diverse media.

Samen met de andere strategische partners Kering, H&M, Target en Sustainable Apparel Coalition heeft de Global Fashion Agenda als doel de wereldwijde modeindustrie te mobiliseren om de manier waarop kleding wordt geproduceerd en geconsumeerd, te veranderen. Als partner gaat Bestseller advies geven over strategische en operationele richting van de organisatie en een deskundige input bieden over de ontwikkeling van duurzaamheidsstrategieën.

“We geloven dat er een gezamenlijke en gerichte inspanning nodig is om een duurzamere modeindustrie te creëren,” stelt Dorte Rye Olsen, sustainability manager bij Bestseller. “Daarom zijn we blij met dit partnerschap met Global Fashion Agenda en we zijn ervan overtuigd dat we van elkaar kunnen leren en samen een positieve invloed hebben op de wereldwijde mode agenda,” aldus Olsen.

Global Fashion Agenda-CEO Eva Kruse voegt hieraan toe: “We zijn erg blij dat Bestseller toetreedt tot onze strategische groep. Het hebben van een Deens bedrijf in onze groep zal niet alleen helpen om druk te zetten op de agenda in de thuishaven, maar met zijn omvang zal Bestseller ook helpen de agenda wereldwijd aan te drijven.”

Beeld: Vero Moda Facebook

BESTSELLER
Global Fashion Agenda