• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Christine Boland & Els van Niekerk – Trendevent A/W 2019/2020

Christine Boland & Els van Niekerk – Trendevent A/W 2019/2020

INGEZONDEN MEDEDELING
Door Sponsor

16 apr. 2018

Mode

Dinsdag 22 mei organiseert Appletizer een trendseminar met het inmiddels bekende recept van twee fantastische spreeksters: Christine Boland & Els van Niekerk. Zij weten als geen ander de relevante en waardevolle onderwerpen met betrekking tot consumer insights aan te snijden. Dit keer met overkoepelende thema’s ‘Mixed Realities & Alternative Futures’ vooruitkijkend naar het winterseizoen 2019/2020.

FACING 2020: MIXED REALITIES & ALTERNATIVE FUTURES

Na de lunch zal Christine Boland starten met haar presentatie ‘Mixed Realities’ gefocust op fashion, design en lifestyle voor het autumn/winter seizoen 19/20. Zij zal op de voor haar kenmerkende wijze heldere antwoorden geven op vragen als; Wat zijn de belangrijkste consumenten- en lifestyletrends? Wat is de nieuwe design language en bijpassende vormentaal? Wat zijn de kleuren en kleurcombinaties van het seizoen? Waar zit de vernieuwing?

‘’We kijken vooruit naar 2020 en zien dat, aan het begin van het volgende decennium, de grens tussen virtual reality en onze dagelijkse realiteit nagenoeg verdwenen is. Sterker nog, artificial intelligence en de mens gaan steeds meer in elkaar over en juist in dat overlappende gebied ontstaat een new design territory . Want in dat diffuse gebied, waar technologie, artificial intelligence, menselijke fantasie en creativiteit samensmelten, vormt zich een nieuwe design language. Dat levert een ongekend visueel vocabulaire op. Er zijn namelijk verschillende manieren om om te gaan met die nieuwe MIXED REALITIES, elk met hun eigen specifieke vormentaal, materialen, kleuren en kleurgebruik. Al met al een enorme bron van inspiratie want artificial intelligence, indien goed toegepast, verdringt de menselijke creativiteit niet maar versterkt het juist. Op het seminar van Appletizer op 22 mei in Pakhuis de Zwijger zal ik laten zien hoe. BE INSPIRED’’ – Christine Boland

Het programma wordt vervolgd door Els van Niekerk. Zij vormt samen met Liesbeth Oltmans het trendforecastbureau Oltmans van Niekerk. In de presentatie ‘Alternative Futures’ zal zij de macrotrends die verandering zullen aansturen en van invloed zullen zijn op consumentenbehoefte en product ontwikkeling in 2020 bespreken.

‘’De wereldwijde veranderingen waarmee bedrijven en mensen worden geconfronteerd vormen een uitdaging. Er zijn alternatieve mogelijkheden voor een toekomst gericht op oplossingen die voor iedereen werken en het beste in de mensheid naar voren kunnen brengen. New ways of making, new ways of being, alternative futures’’ – Els van Niekerk

De onderwerpen sluiten op elkaar aan en de middag zal één logisch geheel worden boordevol inspiratie voor seizoen A/W 2019/2020. Een prachtig startpunt voor een vertaling naar uiteenlopende disciplines. Ons advies: schrijft u zich vandaag nog in! Het evenement zal plaatsvinden in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

De entreeprijs is 295 euro per persoon. Voor studenten en docenten is de entreeprijs 175 euro (prijzen excl BTW). Hierbij ontvangt u een exclusief trendboekje. Alle informatie over het programma is te vinden op www.appletizer.nl. Hier kunt u zich ook inschrijven.