• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dior past datum modeshow aan door protesten ‘gele hesjes’

Dior past datum modeshow aan door protesten ‘gele hesjes’

Door Caitlyn Terra

9 jan. 2019

De protesten van de ‘gele hesjes’ hebben de nodige impact op de Franse modewereld. In december zorgden ze er al voor dat chique Parijse winkels dichtbleven en kerstomzetten zijn misgelopen en nu verzet ook Dior zijn modeshow door aangekondigde protesten, zo meldt WWD.

Dior heeft dinsdag genodigden van de mannenmodeshow in een email laten weten dat de presentatie zal plaatsvinden op vrijdag 18 januari, 18.00 uur, in plaats van de eerder geplande zaterdag 19 januari, 17.00 uur. De protesten vinden vaak op zaterdag plaats in de Franse hoofdstad.

De protesten begonnen in november in Frankrijk vanwege de aangekondigde belastingen op brandstof maar is inmiddels uitgebreid naar een algemene onvrede over de afnemende levensstandaard. De demonstranten zijn gehuld in gele hesjes, aldus ‘gilets jaunes’ die symbool zijn komen te staan voor de protestbeweging. Veel van de protesten monden inmiddels uit in verschillende geweldsincidenten. Vredige demonstranten zijn namelijk vergezeld door rebellen die het gemunt hebben op luxe winkels en andere bedrijven waardoor onder andere de Champs-Elysées en andere winkelgebieden onveilig zijn geworden. Dior’s moederbedrijf LVMH heeft al verschillende winkels gesloten op de zaterdagen voor kerst nadat de winkels het slachtoffer waren geworden van de demonstranten.

DIOR
gele hesjes
GILETS JAUNES
PARIS FASHION WEEK