• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 40 2018

Dit wordt het modenieuws van week 40 2018

Door Caitlyn Terra

1 okt. 2018

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 40. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactie agenda in de periode van 1 tot en met 7 oktober.

The Woolmark company ziet boost merinowol dankzij markt voor outdoormode

INTERVIEW - The Woolmark Company zal niet rusten voor het zijn missie heeft vervuld: het uitbreiden van de populariteit van wol, ondanks dat de prijs van het materiaal dit jaar een recordhoogte bereikte. In de meest recente campagne die het bedrijf deze maand lanceerde promoot het wolproducten uit Australië, waarbij wol wordt geadverteerd als een performance stof: een gebied waarin voor de komende jaren veel groei wordt verwacht.

Teym opent eerste winkel

Teym is het geesteskind van ontwerper Maxime Cartens. Het merk werd bekend met high-end parka’ s maar heeft inmiddels verschillende andere producten gelanceerd zoals tassen en truien. Het doel van het merk is om een goede garderobe op te bouwen. “Een item per keer maken we stukken waar we al jaren naar zoeken.” Het merk opent deze week de allereerste winkel.

Mijn Niche

Hoe ben je succesvol met je eigen nichemerk? Hoe kom je in een niche terecht en waar moet je als ondernemer vooral goed op letten? FashionUnited blaast nieuw leven in de serie ‘Mijn Niche’. De eerste aflevering van Mijn Niche 2.0 is deze week te lezen.

Dutch Sustainable Fashion Week

Donderdagavond wordt Dutch Sustainable Fashion Week geopend door ontwerper Benchellal. De ontwerper toont een collectie in samenwerking met het Ministerie van Defensie, gemaakt uit oude defensie-uniformen. De week loopt na de opening nog tot en met 14 oktober waarin in verschillende plaatsen in Nederland evenementen te bezoeken zijn.

Fashion for Good opent museum

Circulaire mode, innovatie en duurzaamheid, daar draait het nieuwe museum van Fashion for Good om. Het ‘ innovatieve en technologisch gedreven’ museum moet bezoekers het verhaal acht kleding laten zien en ze leren hoe ze actie kunnen ondernemen om de mode industrie te verbeteren. FashionUnited neemt een kijkje.

Quiz september

De maand september is weer tot zijn einde gelopen. Het was een drukke maand met veel nieuws. Hoe goed heeft u opgelet? Test uw kennis met de FashionUnited Quiz.

Trendstop: De highlights van Milan Fashion Week Lente/Zomer 2019

Trendstop deelt deze week de inzichten over de afgelopen Milan Fashion Week die focust op lente/zomer 2019.

Verder op de kalender

Zaterdag 4 en 5 oktober

’Asket on Tour’ in Amsterdam

Zaterdag 5 oktober

Lancering ‘ Time will tell ‘ collectie

Vrijdag 5 oktober

Circulaire tassenexpositie in Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam

Zaterdag 6 oktober

Fair Fashion Festival in Utrecht

Zaterdag 6 oktober

Monsak Atelier Sale in Amsterdam

2018
Dit wordt het modenieuws
Dutch Sustainable Fashion Week
Fashion For Good
teym
THE WOOLMARK COMPANY
week 40