• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit zijn de best verkochte jeans bij 9 grote denimmerken

Dit zijn de best verkochte jeans bij 9 grote denimmerken

Door Caitlyn Terra

26 apr. 2018

Mode |ACHTERGROND

De spijkerbroek: een geliefd item in menig kledingkast. Voorkeuren voor de fit, kleur en afwerking verschilt per persoon, waardoor de vraag opkomt: Welk jeansmodel wordt nou het beste verkocht? FashionUnited vroeg het aan 9 top denimmerken.

Closed - Pedal Pusher

Wie denkt dat postbezorgers niet voor inspiratie kunnen zorgen in de mode, heeft het mis. Het model Pedal Pusher van Closed is namelijk gebaseerd op het uniform van een mailman. De jeans hebben kenmerkende x-broekzakken die met een hoek van 33 graden zijn verwerkt in het model zodat de handen makkelijk in de zakken passen, zelfs als de jeans gestretcht zijn.

De Pedal Pusher is in 1980 geïntroduceerd en tot de dag van vandaag zijn er 38 miljoen over de toonbank gegaan. De jeans zijn ook gespot op beroemdheden zoals Sarah Jessica Parker die de broek draagt in de tweede Sex and the City film en op supermodel Karlie Kloss.

“Gemaakt van 22 losse onderdelen maakt de Pedal Pusher nog even veel indruk vandaag als de dag dat deze voor het eerst gemaakt is. Als de bestverkopende broek van Closed opende het ooit het eerste hoofdstuk van de geschiedenis van het merk; 38 jaar later leidt de Pedal Pusher nog steeds de toekomst van het merk,” aldus het merk tegen FashionUnited.

Levi’s

Een van de bekendste jeansmodellen ter wereld is misschien wel de Levi’s 501 jeans die dit jaar al de 145 jaar aantikt. Officieel werd het model in 1873 geïntroduceerd als de 501 Day, een orginele button fly jeans. Vanwege de leeftijd van het model durft Levi Strauss & Co geen uitspraken te doen over hoe vaak de broek verkocht is en of dit model definitief de meest verkochte broek is in het bestaan van het denim bedrijf, maar vermoedens lijken er toch te zijn. Zelfs aan een schatting wil het bedrijf zich niet wagen. In 1906 verloor Levi Strauss & Co namelijk alle informatie die het had, ook over de 501 jeans, door een aardbeving en brand, zo blijkt uit documenten van Levi’s. Echt hard maken dat het model het meest verkocht is, kan en wil Levi’s dan ook niet niet op navraag van FashionUnited, maar een eervolle vernoeming is wel op zijn plek.

Beeld: Levi's 501, via Levi's

G-Star RAW - G-Star Elwood

In 1996 introduceerde G-Star Raw voor het eerst de G-Star Elwood. Het model werd door extra panelen in de pijpen, extra naden en een nieuwe afwerking de eerste 3D-jeans. Tot die tijd werden jeans als een plat kledingstuk behandeld. Met 3D denim werd in de denimindustrie voor het eerst de lichaamsvormen in acht genomen. Tot de dag van vandaag zijn meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht, zo meldt het merk na schriftelijke vragen van FashionUnited.

De laatste uitvoering van de Elwood is de G-Star Elwood RFTPi, de duurzaamste jeans van het merk ooit. De Elwood is ook een geliefd ontwerp bij creatief directeur Pharrell Williams die de broek al meerdere malen onder handen heeft genomen.

Beeld: G-Star Raw RFTPi, via G-Star Raw website

En verder:

Diesel:

Zowel in de Benelux als wereldwijd is de Thommer het best verkopende model van Diesel. Het slim/skinny model werd in de Spring Summer 2017 collectie geïntroduceerd.

Beeld: Diesel Thommer, via Diesel Website

Wrangler:

Bij mannen en vrouwen zijn twee modellen per sekse heel populair. In de mannencollectie gelden de ‘Greensboro’ en de ‘Larston’ als de bestverkochte jeansmodellen. De eerste is een straight-fit die iets nauwer is met een normale waistline, de tweede een slim-tapered jeans met een 5-pocket design. Bij de vrouwen zijn de bestverkochte modellen de ‘Retro Straight’, afgeleid van het ‘iconische Wrangler DNA’, en ‘Skinny Jeans’, comfortabele stretch skinny jeans.

Beeld: Wrangler Greensboro via Zalando website

Denham:

Bij Denham the Jeanmaker is in de herencollectie het model “Razor”, dat in november zijn intrede deed in het assortiment, het beste verkochte model. Bij de vrouwen is dit de “Spray” uit november 2014.

Beeld: Denham the Jeanmaker Razor, via Denham website

Lee:

Ook bij Lee spant niet één model de kroon als het aankomt op de beste verkochte modellen. Bij de dames is de ‘Scarlett Jeans’ erg populair door de ‘veelzijdige pasvorm en is geschikt voor alle vrouwen’. Bij de mannen voeren de ‘Slim Rider’ en de ‘Luke’ de boventoon.

Beeld: Lee Scarlett Jeans, via Zalando website

Kings of Indigo:

Het herenmodel John is niet alleen het best verkochte model in de herencollectie van het Nederlandse Kings of Indigo, maar ook het model dat het langste meedraait. Bij de dames is de Kimberley, een slim model met high rise, het best verkocht bij het duurzame denimlabel.

Beeld: Kings of Indigo John, via Kings of Indigo website

Pepe Jeans London:

Bij Pepe Jeans London zijn de best verkochte jeans de never out of stock modellen Soho, voor de vrouwen, en Cash, voor de mannen.

Beeld: Pepe Jeans London Cash, via Pepe Jeans website

FashionUnited NL verzamelde de informatie door middel van schriftelijke vragen aan denimmerken en pr-bureaus die de merken vertegenwoordigen.

Hoofdbeeld: Closed, Pedal Pusher, via Facebook