• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dochter Zara oprichter trouwt in Valentino

Dochter Zara oprichter trouwt in Valentino

Door Wendela van den Broek

19 nov. 2018

Mode

Marta Ortega, de 34-jarige dochter van Zara oprichter Amancio Ortega, trad afgelopen weekeinde met Carlos Torretta in het huwelijksbootje. Ortega, die werkzaam is als Senior Creative Consultant voor Zara Women, droeg een origineel en uniek ontwerp van Pierpaolo Piccioli, creatief directeur van Valentino.

De jurk kenmerkte zich door zijn eenvoud en verassende silhouet dat aan de jaren zeventig herinnerde. Een hoge hals, transparante pofmouwen, een plissé lijfje en een lange rechte rok met gesteven plooi. De bruid verkoos een zachtroze tint boven het traditionele wit en droeg ook een romantische bloemenkrans met sluier.

’Bruiloft van het jaar'

De bruidegom is de 35-jarige zoon van modeontwerper Roberto Torretta en werkt als agent voor modellen als Kardashian-telg Kendall Jenner.

De huwelijksvoltrekking, die plaatsvond in de geboortestad van Ortega’s vader in het noordwesten van Spanje, werd bijgewoond door tal van beroemdheden en werd door de Spaanse pers bestempeld als ‘de bruiloft van het jaar’. Athina Onassis, de dochter van wijlen Christina Onassis, en Jessica Springsteen, de dochter van Amerikaanse zanger Bruce Springsteen, behoorden tot de genodigden. De foto’s van het bruidspaar werden door niemand minder dan modefotograaf Peter Lindbergh genomen.

Foto’s: Agencia Efe, Maison Valentino, Peter Lindbergh
huwelijk
marta ortega
Valentino
ZARA