• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Fashion for Good ondersteunt twaalf nieuwe startups

Fashion for Good ondersteunt twaalf nieuwe startups

Door Wendela van den Broek

10 sep. 2018

Mode

Opnieuw krijgen twaalf nieuwe startups de kans hun innovatieve zakelijke modellen op grote schaal op de markt te brengen. Dit doen ze met behulp van mondiaal modeiniatief Fashion for Good, gevestigd in Amsterdam, in samenwerking met innovatieplatform Plug and Play, afkomstig uit Silicon Valley.

De startups zijn geselecteerd uit honderden aanmeldingen wereldwijd, en vertegenwoordigen verschillende aspecten van de toeleveringsketen, met de specifieke nadruk op nieuwe zakelijke modellen.

Zij mogen deelnemen aan het Accelerator Programme, een programma van 12 weken waarin zij ondersteund en begeleid worden door zakelijke partners van Fashion for Good, een initiatief van de C&A Foundation, waaronder Adidas, Galeries Lafayette, Kering, Target, Zalando en PVH Corp. Na afloop kunnen zij hun model op grote schaal implementeren.

Onder de deelnemers bevinden zich een bedrijf dat diagnostische hulpmiddelen voor het volgen van arbeiders in de toeleveringsketen heeft ontwikkeld, een dat verfstoffen en vezels maakt van algen micro-organismen, een ander dat organische verfstoffen van bacteriën produceert, en weer een ander dat een app heeft ontwikkeld voor de digitalisering van je garderobe.

De deelnemers, samen Batch 4 genoemd, zullen op 29 november hun innovaties presenteren aan investeerders en branchegenoten in het Fashion for Good Hub in Amsterdam.

Foto: Fashion for Good.
C&A
Fashion For Good
Plug and Play