• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Frontaal naakt in YSL advertentie

Frontaal naakt in YSL advertentie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Tom Ford, de creatief directeur van het Franse modehuis Yves Saint Laurent, heeft een mannelijk naakt model frontaal op de foto laten zetten voor de advertentiecampagne van de nieuwe YSL mannengeur M7. De ontwerper, die sinds 2000 de hoofdontwerper van YSL Rive Gauche is, heeft de voormalige krijgskunst kampioen Samuel de Cubber overgehaald naakt te poseren voor de zwart-wit foto die gebruikt wordt voor de promotie van de nieuwe parfum. "Ik wilde een man laten zien die een natuurlijke en relax imago van mannelijke schoonheid neerzet," aldus Ford.

Twee jaar geleden veroorzaakte het modehuis ook al veel ophef met de bekende naakt-shot van Sophie Dahl voor de YSL Opium campagne, die was afgekeurd door de British Advertising Standards Authority. Ford heeft voor deze advertentie zijn verdediging al klaar. "Parfum wordt gedragen op de huid, dus waarom het lichaam verbergen?"

De advertentie zal vanaf 24 oktober gepubliceerd worden. In 1971 bracht het modehuis de wereldberoemd geworden advertentie voor YSL Jeans waarin couturier Yves Saint Laurent zelf naakt poseerde. Tom Ford zegt nu dat de nieuwe advertentie hulde bewijst aan de oorspronkelijke ontwerper van het label. "Ik wil subtiel de herinnering oproepen dat het huis van Yves Saint Laurent altijd voorop loopt met het publiceren van provocerende foto's."