• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gespot op de catwalk: Pantone’s modekleuren lente/zomer 2019 New York Fashion Week

Gespot op de catwalk: Pantone’s modekleuren lente/zomer 2019 New York Fashion Week

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode |IN BEELD

De trendkleuren die volgens het Pantone Color Instituut een hoofdrol gaan spelen in de nieuwe collecties van modeontwerpers in New York zijn ‘opbeurend’. De vrolijke tinten lenen zichzelf voor ‘speels expressionisme’ en banen de weg voor ‘creatieve en onverwachte combinaties’, zo is in het Pantone rapport te lezen. Bovenal representeren de twaalf trendkleuren voor lente/zomer 2019 hoe we de toekomst tegemoet willen gaan: met ‘empowering’ kleuren die zorgen voor zelfvertrouwen en spirit, aldus Pantone.

FashionUnited selecteerde een aantal New York Fashion Week catwalklooks per trendkleur. Van intens dieprood tot levendig koraal. Koningsblauw, mangogeel en roze met een vleugje lavendel. We gaan de kleurenkaart af - van linksboven tot rechtsonder.

Pantone voorziet “empowering” trendkleuren voor lente/zomer 2019

Pantone 17-1564 Fiesta

‘Fiesta straalt energie, passie en opgetogenheid uit,’ zo luidt de omschrijving van Pantone. In de collecties van Sies Marjan, Priscavera en Self Portrait komt de kleur terug in jurken - met headturning effect. 3.1 Phillip Lim gebruikte Tumeric in vier looks. Zo combineert het label een cremekleurig gilet met maxi-lengte over een oranjerode aangesloten jurk, een ander model draagt een oranjerode lange mouwen top met witte bralette-top en zwarte pantalon.

Foto’s: Sies Marjan, Priscavera, Self Portrait en 3.1 Phillip Lim lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone 19-1862 Jester Red

’Jester Red, voor diepte en intensiteit’. De rijke elegante kleur zien we bij Alexander Wang op de catwalk in een leren jurk, bij Lan Yu in capes en bij Tibi in een doorgeknoopte jurk.

Foto’s: Alexander Wang, Lan Yu (2&3) en Tibi lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone 15-1264 Tumeric

Een oranje die opvrolijkt. Escada voerde de vrolijke kleur door van top tot teen, in een look bestaande uit een double-breasted jasje, glanzende jurk, bijpassende lakschoenen en schoudertas met doorgestikte details.

Foto’s: Escada lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone 16-1546 Living Coral

Volgens Pantone is Living Coral een ‘sympathieke en bezielende tint met gouden ondertoon voor een zachtere uitstraling’. De levendige koraaltint spotten we bij Brandon Maxwell in een casual chique T-shirtjurk en bij Adeam in een pak, bestaande uit een blazer met contrasterende stiksels en flared pantalon.

Foto’s: Brandon Maxwell en Adeam lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone 18-2045 Pink Peacock

’De verleidelijke theatrale kleur is een feest voor het oog’, zo stelt Pantone. De kleur kan casual, chic en naar kantoor, als we de modeontwerpers kunnen geloven. Sies Marjan heeft de fuchsia tint in een trenchcoat over een eveneens in de kleur uitgevoerde blousejurk gepresenteerd. Pamella Roland heeft een extravagante gelaagde avondjurk van plisséstof in Pink Peacock uitgevoerd, Tadashi Shoji in een avondjapon met degradé-effect. Ook gespot bij Matthew Adams Dolan in een oversized double-breasted rok-kostuum met jaren 80 invloeden.

Foto’s: Sies Marjan, Pamella Roland, Tadashi Shoji en Matthew Adams Dolan lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone 17-0542 Pepper Stem

Een van de twee groene tinten in de kleurenkaart. 'De spannende geelgroene tint wakkert ons verlangen naar een gezonde natuur aan,’ zo stelt Pantone. Gezien bij Tibi en Mansur Gavriel.

Foto’s: Tibi en Mansur Gavriel lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone 13-0850 Aspen Gold

In lente/zomer 2019 komt de modekleur geel in twee tinten terug, zo voorspelt Pantone. Aspen Gold, één daarvan, is zonnig geel. De heldere kleur wordt gebruikt in streetwear looks van Pyer Moss en Kith maar werkt ook in een chique avondjurk, zo bewijzen Milly en Pamella Roland. Carolina Herrera heeft een blazer en jas met geborduurde applicaties en een kokerrok in Aspen Gold uitgevoerd, allen gecombineerd met knisperend witte kledingstukken. Meer modemerken en -ontwerpers presenteren geel in de nieuwste voorjaarscollecties, van pastelgeel (Sies Marjan, Bevza en Tibi) tot neongeel (Cushni).

Foto’s: Pyer Moss en Kith, Milly, Pamella Roland en Carolina Herrera lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone 19-4150 Princess Blue

Koninklijk blauw is majestueus. Longchamp heeft een suede overall met vetersluiting in de kleur gepresenteerd. Bij Dion Lee zien we Princess Blue in glamoureuze satijnen kledingstukken. De kleur komt tevens terug in de voorjaarscollectie van Milly, Escada en Adeam. Het is de enige kleur blauw die het dit seizoen de top 12 heeft gehaald.

Foto's: Longchamp en Dion Lee (2&3) en Milly lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone 18-1031 Toffee

Bruin is (terug) in de mode. Voor het voorjaar voorziet Pantone dat de ‘onweerstaanbare’ en ‘smaakvolle’ kleur Toffee zijn opmars maakt als trendkleur. Cushnie presenteert een vrouwelijke jurk in glanzende uitvoering en korte jasje boven een flared jeans.

Foto’s: Cushnie (1&2) lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone 15-0960 Mango Mojito

De tweede geel in de top 12. Volgens Pantone voedt deze trendkleur ons verlangen naar aangenaam comfort. Proenza Schouler heeft een supersize shopper in mangogeel opgenomen in de nieuwe lente/zomer 2019 collectie. Bij Sies Marjan drie looks in deze goudgele kleur. Die hang naar goud wordt versterkt door het glanzende modemateriaal, zoals te zien in de maxi-jurk. Tevens te zien bij Mansur Gavriel.

Foto’s: Sies Marjan (1&2) en Mansur Gavriel (3&4) lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone 18-0416 Terrarium Moss

’Terrarium Moss roept gedachten op over bloeiend gebladerte en fysieke schoonheid in de wereld van natuur,’ zo stelt Pantone. We spotten de donkergroene tint met hang naar legergroen bij Mansur Gavriel.

Foto’s: Mansur Gavriel. lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone 14-2808 Sweet Lilac

Aan de populariteit van roze lijkt nog geen einde te komen. Dit is de tweede roze trendkleur voor lente/zomer 2019. Roze met een vleugje lavendel. Rodarte en Priscavera gebruikten de charmante kleur in vrouwelijke avondjurken. LRS presenteerde 'Sweet Lilac' in een streetwear look. Sies Marjan heeft een blazer met overslagdetails in de kleur uitgevoerd, gestyled met een fuchsia paarse slangenprint rok. Ook gezien bij Gabriella Hearst.

Foto’s: Rodarte, Priscavera, LRS en Sies Marjan lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

New York Fashion Week duurt tot en met 12 september. Daarna volgt London Fashion Week van 14 tot en met 18 september; Milaan van 19 tot en met 25 september en Paris Fashion Week van 24 september tot en met 2 oktober.

Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven.

Credit: Kleurenkaart modekleuren lente/zomer 2019, © Pantone.
Catwalkbeelden lente/zomer 2019 collecties New York Fashion Week © Catwalkpictures.com.

Gespot op de catwalk
LENTE/ZOMER 2019
modekleuren
Pantone
trendkleuren
trendkleuren zomer 2019
WOMENSWEARCATWALKSEASON