• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Gespot op de catwalk: Pantone x Prince paars

Gespot op de catwalk: Pantone x Prince paars

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Mode

De final sale maakt ruimte voor de aankomst van de nieuwe herfst/wintercollecties. Kleuren die een hoofdrol spelen dit najaar zijn rood en roze. Wie durft, draagt de twee kleuren gecombineerd. Daarnaast is er nog paars, en knal-kleur die onlosmakelijk verbonden is met wijlen Prince. Het Pantone Color Instituut heeft 'Prince-paars' onlangs officieel benoemd tot kleurcodering 'Love Symbol No.2'. FashionUnited verzamelde opvallende catwalklooks van fashion week seizoen herfst/winter 17/18 uitgevoerd in de paarstint.

Marni

Chloe

Alberta Ferretti

Andrew GN

Acne Studios

Christian Wijnants

Gucci

Prince-paars als kleuraccent

Verschillende modehuizen gebruikten Prince-paars ook als kleuraccent in looks: Ellery (in laarzen) en Calvin Klein Collection (voor een pantalon) bijvoorbeeld.

Andere paarstinten waren terug te zien in de najaarscollecties van onder andere Elie Saab, Missoni, Sies Marjan, Balenciaga, Akris, Chloé, Dries van Noten en Andrew Gn.

Benieuwd naar Pantone's kleurentrend-voorspellingen voor herfst/winter 2017/18? Dit zijn de Top 10 kleurkaarten die het kleureninstutuut maakte op basis van de herfst/winter 2017 edities van Londen Fashion Week en New York Fashion Week:

Pantone’s top 10 colour trends for autumn 17

Beelden: Herfst/winter 2017/18 collecties modehuizen via Catwalkpictures.com

Kleurentrends
Pantone
Prince
prince-paars
Purple