• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Grand Seigneur 2005 voor Marlies Dekkers

Grand Seigneur 2005 voor Marlies Dekkers

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Marlies Dekkers heeft de Grand Seigneur in ontvangst genomen. De lingerieontwerpster kreeg de hoge modeonderscheiding uitgereikt aan het eind van de Modint jaarvergadering afgelopen maandag. Volgens Modint verdient Dekkers de prijs omdat haar ontwerpen geliefd zijn bij een zeer breed publiek.

De jury heeft unaniem voor Dekkers gekozen, omdat zij een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de modebewustheid en zelfbewustheid van de vrouw. Uit het juryrapport: "Marlies Dekkers heeft met haar nieuwe, sensuele aanpak ervoor gezorgd dat er als het ware nieuwe spiegels kwamen. Spiegels waarin elke vrouw zich met behagen bekijkt en verlustigt. Het geheim? Denken. Denken hoe vrouwen denken of zouden willen denken. Ontwerpen voor een gemoedstoestand, zelf wat voorstellen, zelfvertrouwen geven, trots op het lijf zijn. En daarbij niet alleen de schaamte voorbij maar door geniale grafische vormen accenten verleggen of vergeten plekjes aandacht geven. Marlies Dekkers heeft ervoor gezorgd dat het passen en kopen van een bh van een moeizame dag tot een feestje wordt."

"De opmars van Marlies Dekkers kent in de lingeriebranche zijn weerga niet. In honderden winkels in de belangrijkste landen wordt haar lingerielijn 'undressed' verkocht, inmiddels aangevuld met 'nightdressed' voor lounge- en nachtkleding en 'sundressed' voor badmode."

Op 14 december opent Marlies Dekkers haar eerste winkel in Amsterdam en volgend jaar in Bangkok.