• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Herfst/Winter 2019-20 London Fashion Week Men’s

Herfst/Winter 2019-20 London Fashion Week Men’s

Door Trendstop

15 jan. 2019

Mode

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een eerste kijkje naar de nieuwste collecties uit de Herfst/Winter 2019-20 London Fashion Week Men’s.

De catwalkexperts van Trendstop presenteren de meest inspirerende shows en het laatste nieuws vanuit London Fashion Week Men’s. De Designer Showrooms en de BFC Show Space vonden ditmaal plaats op een nieuwe locatie in de hippe Londense wijk Shoreditch, terwijl het reguliere programma van presentaties en modeshows op verschillende locaties in de stad plaatsvond. Van avant-garde tot pret-a-porter, de Londense herenmode scene bewees opnieuw dat het een belangrijk centrum is voor lokaal talent met namen zoals Liam Hodges, Christopher Raeburn en A Cold Wall op de agenda. Ons uitgebreide mondiale catwalkverslag en de bijbehorende trendbeelden evalueren de commerciële waarde en levensduur van iedere trend, waardoor u de best mogelijke beslissingen kunt nemen.

Deze week krijgen lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar drie herenmode collecties die van invloed zijn op Herfst/Winter 2019-20 en daarna. Streetwear- en sportieve esthetiek contrasteerde met elementen van klassiek maatwerk bij Ken & Curwen en sci-fi invloeden bij Liam Hodges. Bij Christopher Raeburn voegden biologische vezels en fijne breisels een luxe uitstraling toe aan zijn beschermende en praktische basisstukken.

Christopher Raeburn

De collectie ter ere van het tienjarig bestaan van Christopher Raeburn toont duidelijk de aanhoudende toewijding van de ontwerper aan duurzaamheid. Hergebruikte parachutes, biologisch katoen en gerecyclede garens werden getransformeerd in hedendaagse bovenkledingsilhouetten, terwijl patchwork items de nadruk duidelijk op afvalvrije productie leggen. Kasjmier en met de hand gebreide stukken bieden een luxueus contrast met de high-performance bescherming en de door streetwear-beïnvloede speelsheid van de functionele bovenkleding van Raeburn.

Beelden via Trendstop; van links naar rechts: allen Christopher Raeburn Herfst/Winter 2019-20

Liam Hodges

Geïnspireerd door de film ‘Hackers uit 1995, maakte de meest recente show van Liam Hodges gebruik van futuristische, sci-fi verwijzingen gecombineerd met een jaren negentig uitstraling voor een frisse kijk op pakken en sportkleding. Bleek en tie-dye werden vergezeld van wet-look afwerkingen, pvc-omzomingen en vleugjes metallic voor benadrukking van de constructietechnieken van panelen, patchwork en zakken. Een samenwerking met Ellesse leverde gympen op versierd met macro zoutkristal beelden, net als in de Ellesse skikleding collectie.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: allen Liam Hodges Herfst/Winter 2019-20

Kent & Curwen

Met voetballegende David Beckham als mede-eigenaar is het geen wonder dat de goed ontvangen collecties van Kent & Curwen extra aandacht krijgen. Dit seizoen voorzag ontwerper Daniel Kearns de immer veranderende streetwear esthetiek van een modieus randje, waarbij hij inspiratie putte uit de creaties van de oorspronkelijke oprichters van het merk, Eric Kent en Dorothy Curwen. Een mengelmoes van militaire snitten en ontspannen breiwerken werden voorzien van herbewerkingen van het roos logo van het merk in gouddraad of als klittenband lapje. Drie damesmodelooks vormden de introductie van een complementaire capsule collectie die in herfst 2019 gelanceerd wordt.

Beelden via Trendstop, van links naar rechts: alenl Kent & Curwen Herfst/Winter 2019-20

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Fall/Winter 2018-19 Fast Fashion Print Directions rapport, een samengesteld overzicht van de belangrijkste print- en grafische thema’s van het seizoen van de grootste internationale ontwerpers. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, en is bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.