• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: Cruisecollecties 2019 van Louis Vuitton en Dior

In Beeld: Cruisecollecties 2019 van Louis Vuitton en Dior

Door FashionUnited

29 mei 2018

Mode

Louis Vuitton heeft maandagavond zijn nieuwste cruisecollectie 2019 voorgesteld in de Fondation Maeght, in de Franse Riviera. Een dag eerder presenteerde Dior zijn resort collectie in het kasteel van Chantilly, ten noorden van Parijs. Een beeldverslag.

Louis Vuitton kondigt Grace Coddington samenwerking aan op cruisecollectie 2019 presentatie

Nicolas Ghesquière presenteerde de Louis Vuitton cruisecollectie 2019 in het privémuseum en beeldenpark Fondation Maeght. "Ik ken deze plek al vijfentwintig jaar en kom hier graag. Het heeft een prachtige familiegeschiedenis, een bijzonder verhaal over gepassioneerde galeristen die samen, met alle kunstenaars voor wie ze beiden vrienden en beschermheren waren, een buitengewone plek oprichten voor een artistiek dialoog," zegt creatief directeur Ghesquière over de locatie, gelegen in het Zuid-Franse Saint-Paul de Vence, in het persbericht.

Het Franse modehuis heeft ook de samenwerking voor een accessoires-collectie aangekondigd met de Britse stylist, illustrator en moderedacteur Grace Coddington. Coddington maakte dieren-illustraties voor het iconische LV monogram; twee van haar katten, Pumpkin en Blanket, en van Ghesquiere’s hond Léon."De samenwerking met Nicolas en zijn team bij Louis Vuitton was zo leuk. Ik hoop dat het een droom wordt die uitkomt voor Pumpkin, Blanket en Nicolas' hond - dat is het in ieder geval voor mij. Het startpunt, en onze connectie die verder gaat dan mode, was onze liefde voor dieren," laat Grace Coddington in het persbericht weten. Ook maken leren tassen in cartoon-achtige vormen deel uit van de collectie, zo meldt Vogue.com De capsulecollectie is vanaf oktober 2018 verkrijgbaar.

Dior presenteert cruise 2019 collectie te paard

Dior presenteerde zijn nieuwe cruise collectie in het kasteel van Chantilly, ten noorden van Parijs. De show had een rodeo-thema, waarbij vrouwelijke ruiters stunts uithaalden op paarden.

Creatief directeur Maria Grazia Chiuri liet zich voor de cruisecollectie 2019 inspireren door de escaramuzas, vrouwelijke ruiters die in de jaren vijftig een volledig vrouwelijk team vormden voor deelname aan Charreada, het Mexicaanse rodeo-equivalent."Ik was gefascineerd door foto's van deze vrouwen, die hun vrouwelijkheid wilden behouden, ook al deden ze aan rodeo", vertelde de hoofdontwerper aan AFP. "Ze droegen make-up, heldere lippenstiftkleuren ... Dat is precies de boodschap die ik met mijn collectie wilde overbrengen, het idee dat je sterk kunt zijn zonder afstand te doen van je vrouwelijkheid".

Dior’s cruisecollectie 2019 bevat traditioneel vrouwelijke elementen zoals tulerokken, kant en borduurwerk, in contrast met meer assertieve items zoals stropdassen, brede leren riemen en zwarte rubberen laarzen.

Naast de escaramuzas liet Chiuri zich inspireren door het mythologische beeld van de Amazone, een andere figuur die gender barrières overtreden had. Een aantal kledingstukken toonde de traditionele Franse prent Toile de Jouy met een twist: aan de vredige pastorale scènes die meestal door dit soort prenten worden afgebeeld, werden tijgers en slangen toegevoegd.

Een ander voorbeeld waarbij Chiuri elegante en stoere elementen mixt, zijn de outfits waarbij jasjes van Japans katoen worden gecombineerd met plooirokken met het iconische silhouet van Dior’s New Look.

Lees meer over de Chanel, Prada en Dolce & Gabbana cruise 2019 collecties in:
< a href="https://fashionunited.nl/nieuws/mode/resort-2019-overzicht-eerste-collecties/2018052331944" target="_self"> Resort 2019 – Overzicht Eerste Collecties

Cruise en resort collecties

Cruise en resort collecties zijn collecties die tussen de belangrijkste seizoenen in worden gepresenteerd. Grote modehuizen als Gucci, Dior, Chanel en Louis Vuitton zullen hun cruise/resort collecties in mei showen op verschillende locaties. De collecties zijn in de winkels beschikbaar vanaf november, wanneer consumenten zich opmaken voor hun vakanties naar de zon. De betekenis van cruisecollecties begon enkele jaren geleden al toe te nemen.

Tekst deels van onze correspondent Vivian Hendriksz (over Louis Vuitton) en Marjorie van Elven (Dior). Vertaling en bewerking vanuit het Engels: Esmée Blaazer. De algemene informatie over cruise en resort collecties komt uit het archief, van correspondenten Barbara Russ en Herve Dewintre.

Foto’s cruise collectie Dior: eigendom Dior, van fotografen Estelle Hanania en Adrien Dirand

Foto’s: Louis Vuitton cruisecollectie 2019. Credit: Louis Vuitton.

CRUISE
cruise collectie
cruisecollectie
DIOR
LOUIS VUITTON
Maria Grazia Chiurim
Nicolas Ghesquiere
Resort