• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: H&M’s duurzame activewear-collectie voor vrouwen

In Beeld: H&M’s duurzame activewear-collectie voor vrouwen

Door Danielle Wightman-Stone

2 jan. 2018

Mode

De Zweedse retailgigant H&M lanceert een nieuwe collectie van duurzame activewear voor vrouwen. Alle kledingstukken hebben een stofsamenstelling van gerecycled polyester en elastaan.

De collectie, getiteld ‘In it for the long run’, bestaat uit sportleggings, sportbeha’s, capuchontruien en tops voor het hardlopen of yoga. Ook voor het kleurpalet ligt de nadruk op duurzaamheid en natuur, gebruikt worden groen-en beige-tinten en zwart.

“Ons doel is de consumenten een stijlvolle, duurzame sportcollectie aan te bieden, door functionaliteit en vrouwelijkheid te combineren,” aldus Petra Smeds, hoofd van H&M’s sportswear-afdeling. “Niet alleen door het materiaalgebruik is deze collectie duurzaam - we hebben ook gebruik gemaakt van nieuwe naaitechnieken, waardoor we naadloze kleding kunnen produceren met minder stof en minder verspilling. Het combineren van functionaliteit, duurzaamheid en mode op deze manier is weer een stap vooruit.”

De duurzame collectie sportmode is een van de inspanningen van H&M om de doelstelling van een honderd procent circulaire onderneming te bereiken. Het bedrijf is daarnaast bezig met het opzetten van een intern programma waarbij het overbodige kleding beschikbaar stelt voor hergebruik of recycling.

Van onze Britse correspondent Danielle Wightman-Stone. Vertaling en bewerking voor NL: Arjan Ranjbar.

Beeld: H&M