• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • ‘Missoni is echt niet te koop’

‘Missoni is echt niet te koop’

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er gingen al bijna een jaar geruchten over een mogelijke verkoop van modehuis Missoni. Maar creative director Angela Missoni heeft laten weten dat het Italiaanse merk echt niet te koop is, schrijft WWD. “We zijn vereerd door de aandacht, maar we willen niet verkopen.”

Bronnen beweren dat de Missoni-familie het modehuis al maanden geleden te koop heeft gezet voor een bedrag van 1 miljard euro tegen de huidige wisselkoers, ‘hoewel een kwart van dat bedrag meer realistisch zou zijn’. Een verkoop zou echter erg lastig zijn, gezien de belangen vanuit het familiebedrijf en het aantal aandeelhouders. "Angela wil niet verkopen," zegt de bron, eraan toevoegend dat Valentino’s eigenaar Mayhoola for Investments in het verleden al interesse heeft getoond in het merk.

De verschuivingen in de managementtop en de familieberichten van de afgelopen jaren hebben de geruchten over een eventuele overname aangewakkerd. Zo nam CEO Alberto Piantoni afscheid van het Italiaanse modehuis nadat zijn contract niet verlengd werd. Daarnaast vertrok ook uitvoerend vicepresident van Missoni USA Diane Levbarg, die zich wilde richten op haar adviesbureau. "Ze hebben drie CEO’s in de afgelopen zeven jaar gehad ," zegt een bron. "De dingen zijn 'ontrafelen'. Angela en diverse familieleden hebben de rollen van CEO en CFO overgenomen.” Het vliegtuigongeluk met Vitorrio Missoni, dat in januari 2013 in Venezolaanse wateren verdween heeft mogelijk ook meegespeeld op de achtergrond. Vittorio stond bekend als de bemiddelaar binnen de familie, schrijft WWD. In datzelfde jaar overleed ook de pater familias Ottavio Missoni op 92-jarige leeftijd.

Missoni