• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mode in de media: 5x krantenkoppen van deze week

Mode in de media: 5x krantenkoppen van deze week

Door Esmee Blaazer

14 dec. 2018

Mode

FashionUnited selecteert een aantal lezenswaardige artikelen uit de landelijke dagbladen en media. De belangrijkste krantenkoppen van week 50 2018.

De luis in de pels van de modewereld

Achtergrond - Diet Prada, de meest gevreesde Instagram­account in de mode, tackelt ontwerpers met kopieergedrag en vuile manieren. De laatste uithaal? De beschuldiging dat de Russische ontwer­per Gosha Rubchinskiy naaktfoto’s aan minderjarige jongens vraagt.

Lees meer: De Standaard / Cathérine De Kock, 14 december 2018

Van vluchteling naar buurman van de koning: Omar Munie opent eigen zaak

Interview - Omar Munie bewijst dat je met hard werken en een beetje geluk alles kunt bereiken wat je maar wilt. Als kind vluchtte hij uit Somalië, om in Nederland een gevierd designer te worden. En voor tassenontwerper Omar Munie begint een nieuw hoofdstuk van zijn ondernemersdroom. Zijn eigen winkel gaat open in hartje Den Haag, pal naast paleis Noordeinde.

Lees meer: RTL Z / Gert-Jan Verstegen, 13 december 2018

Lelijke kersttruien, wie zit daar nou écht op te wachten? Draag liever een mooie!

Achtergrond - Een foute trui voor een goed doel, zo begon de ironische-kersttruientraditie. Maar er is weinig nobels aan een goedkoop gedrocht dat je één dag draagt. Dus laten we lelijkekersttruiendag veranderen in móóiekersttruiendag.

Lees meer: Volkskrant / Cécile Narinx, 12 december 2018

Komt het nog goed met Hudson's Bay?

Follow up - Bij de warenhuizen van Hudson's Bay is het business as usual. Tenminste, dat zegt woordvoerder Janneke Dijkstra tegen het AD. Volgens haar is nog helemaal niet bekend welke maatregelen de directie neemt om de negatieve spiraal te doorbreken. Uit interne stukken blijkt dat dertien warenhuizen in Nederland dit jaar meer dan 80 miljoen euro verlies draaien (bron: De Telegraaf, 12 december 2018, red).

Lees meer: AD / Sander van Mersbergen, 13 december 2018

Haute couture voor topsporters

Interview - Er zijn liefst 340 kostuums nodig om de bijna honderd dansers te kleden in Cinderella van Het Nationale Ballet. “Als ik met sollicitanten voor de kostuumafdeling spreek, zeg ik altijd: vergeet wat je hebt geleerd. Bij alles wat je naait moet je jezelf de vraag stellen: is dit geschikt voor ballet? Wij gebruiken sterke stoffen en stevige garens, want je kleedt atleten. We maken haute couture voor topsporters,” vertelt Oliver Haller, hoofd kostuumafdeling.

Lees meer: Algemeen Dagblad / Arno Gelder, 13 december 2018

Lees ook het artikel van Trouw.nl / Alexander Hiskemuller: Lijm, jute, lak en bloem: de spitzenfluisteraar weet alles van goede balletschoentjes

Foto van Markus Spiske temporausch.com via Pexels