• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mode in de Media

Mode in de Media

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De modebranche figureert steeds vaker in de landelijke dagbladen en media. Waar fashion vroeger nog vaak werd verbannen naar een hoekje op de cultuurpagina, zijn nu hele (weekend)bijlagen aan de sector gewijd. FashionUnited selecteert iedere maand een aantal lezenswaardige artikelen.

1.'Van kleren krijg ik geen genoeg, van mode wel'

Hij zorgde ervoor dat de mannenmode van het Franse modehuis Lanvin tot de top behoort, maar als ontwerper blijft Lucas Ossendrijver het liefst op de achtergrond. Puur handwerk, dat staat bij hem centraal. En zijn modellen mogen best flaporen hebben of een raar loopje.

Lees meer: Volkskrant.nl / Bregje Lampe

2. De nieuwe collectie kledingwinkels is binnen

Er is nieuw bloed in de binnenstad. Vooral buitenlandse bedrijven hebben, ondanks de voortdurende opmars van internetwinkels zoals Zalando, de gaten in de winkelstraat opgevuld. De afgelopen tien jaar is het aantal ketens van over de grens verviervoudigd naar ruim tweehonderd, blijkt uit cijfers van winkelmarktonderzoeker Locatus.

Lees meer: FD.nl / Jeroen Bos en Richard Smit

3. De wereld van Peter Lindbergh

Peter Lindbergh is een van de beroemdste modefotografen van de afgelopen 25 jaar. De Kunsthal Rotterdam toont zijn eerste overzichts-tentoonstelling in Nederland, met bekend en minder bekend werk.

Lees meer: Fd.nl / Michou Basu

4. Verknipte vodden: de allerhipste hipsters zijn er dol op

Voddenkleren als luxe couture en extreem dure T-shirts. Een nieuwe gekte voor de allerhipste hipsters die dol zijn op alledaagse logo’s.

Lees meer: Elsevier.nl/Stijl / John de Greef

5. Afrikaanse mode verovert de wereld

Máxima, Beyoncé en Michelle Obama dragen het: mode uit Afrika. Sinds kort groeit niet alleen op het continent zelf, maar ook daarbuiten de aandacht voor Afrikaanse ontwerpers.

Lees meer: Volkskrant.nl / Wim Bossema

Foto: Afrika Fashion Week

Mode in de Media