• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mode in de Media - Juni 2016

Mode in de Media - Juni 2016

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

De modebranche figureert steeds vaker in de landelijke dagbladen en media. Waar fashion vroeger nog vaak werd verbannen naar een hoekje op de cultuurpagina, zijn nu hele (weekend)bijlagen aan de sector gewijd. FashionUnited selecteert iedere maand een aantal lezenswaardige artikelen.

1. Sport wint terrein bij de mannenmode in Italië

De zomercollecties voor 2017 toonden veel invloed van sport. Dat geeft de tweekamp tussen de modecentra Florence en Milaan een actueel tintje. De twee Italiaanse steden strijden al jaren om de titel ‘Mannenmodestad’. Aanvankelijk was Florence het onbetwiste centrum van alle sportief-elegante Italiaanse confectie. Sinds de jaren vijftig toonden ontwerpers in het imposante Palazzo Pitti, nu een museum, hun kleren. Eerst voor vrouwen, later ook voor mannen. Daar herinnert de naam van ’s werelds belangrijkste mannenmodebeurs aan: Pitti Uomo, kortweg Pitti.

Lees meer: Elsevier.nl/Stijll / John de Greef

Foto: Courtesy Pitti Immagine. Credit: Giovanni Giannoni

2. Rauwe wol en oudhollands Staphorst bij mannenmode in Parijs

De lente/zomer 2017 collecties van Dries van Noten, Rick Owens, Louis Vuitton en Walter van Beirendonck.

Lees meer: NRC.nl / Milou van Rossum

3. 'Ze vraagt zich af wat normaal is, precies waar jongeren mee zitten' - Profiel modeontwerpster Sophie Hardeman

Binnen een jaar na haar afstuderen hangt het werk van modeontwerpster Sophie Hardeman in tien winkels wereldwijd. Ze is opgepikt door V Files in New York en deed mee aan New York Fashion Week. Wat maakt haar werk zo bijzonder?

Lees meer: Volkskrant.nl / Bregje Lampe

4. Pakkenmerk uit de Bijlmer groeit in rap tempo

Socialemediakunstenaars met een feilloos gevoel voor stijl: Patrick van Riemsdijk (30) en Michael van den Broek (33) bouwen vanuit Zuidoost hun pakkenmerk No Label in rap tempo uit. Het is nogal een contrast: buiten een uitgestorven, grauw bedrijventerrein in Zuidoost, binnen op de tweede verdieping van De Poort een stijlvolle oase.

Lees meer: Parool.nl/ Racky Westrik

Foto: No Label Facebook

5. Mode vol optimisme

Rebellie I Stoffen met ijsjes, soepblikken, citroenen en potloden. De dessings uit de jaren vijftig, zestig en zevetnig weerspiegelen de ongedwongen sfeer van toen. De mode uit die periode staat centraal op een expositie in het Textielmuseum in Tilburg.

Lees meer: Trouw.nl / Els de baan

Mode in de Media