• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modefabriek highlight: EAST HALL - leading trends in menswear

Modefabriek highlight: EAST HALL - leading trends in menswear

INGEZONDEN MEDEDELING
Door Sponsor

4 jul. 2018

Mode

EAST HALL is het domein voor Menswear op Modefabriek. Van ‘financial district’ tot ‘creative’ en ‘outdoor’, hier komen alle grote internationale trends in menswear samen. Het motto: time is money but style is king!

EAST HALL BRANDS

In EAST HALL tref je de mooiste mannenmodemerken, allen met hun eigen specifieke en tot in de puntjes ontwikkelde kwaliteiten. Denk aan de ingetogen en functionele stijl van Peuterey uit Milaan. De premium en smart business collecties van het Duitse familiebedrijf Benvenuto. En natuurlijk Profuomo en Van Gils die het etiket ‘Dutch Tailoring’ al respectievelijk 85 en 70 jaar hooghouden. Of het deluxe shirtlabel John Miller dat volgend jaar 30 jaar bestaat. Traditionele menswear in moderne tijden, dat levert ook nieuwe namen op zoals 2BLIND2C uit Kopenhagen en Brava Fabrics uit Barcelona.

Streetwear is nu ook definitief onderdeel van het menswear-vocabulaire en EAST HALL blijft niet achter. Check nieuwkomers als Sprayground met de opvallende rugzakken van de New Yorkse street artist David Ben David, of Once We Were Warriors (OWWW) uit Amsterdam, streetwear met een Samurai-attitude.

De moderne man beweegt even moeiteloos ‘down town’ als ‘out of town’. Ontdek het nieuwe ‘marine style’ sustainable menswear merk Bask in the Sun, uit het Baskische Frankrijk, de gloednieuwe jachtcollectie van Hallyard, traditionele stijl en hypermoderne functionaliteit in één, of de coole waterproof loafers van Swims uit Oslo.

DRESS LIKE A MAN: THE SKIRT

Het DRESS LIKE A MAN platform centraal in EAST HALL staat ieder seizoen in het teken van een specifiek item uit de traditionele mannengarderobe: deze zomer draait alles om de man skirt! In samenwerking met gastheer Spike Spijker presenteert Modefabriek een select gezelschap moderne tailors en niche brands die de essentiële schakel vormen tussen traditie en toekomst, tussen kennis en cult. Laat je verleiden door hun kundige voorstellen om de man aan de rok te krijgen en maak kennis met de traditionele kilts van The House of Carrynette, de Orientaals geïnspireerde rokontwerpen van de Venetiaanse ontwerper Marc Point, de klassieke Italiaanse suit style mannenrokken van Mr. Kirt, de authentieke look van Zwitser Gerold Brenner en de jongste menswear labels uit Nederland: Roumans en Jouez Les Enfants. Je nieuwe skirted look is helemaal af met de traditionele hoeden van Laird Hatters uit Londen of de handgemaakte leren tassen van Frankie Boateng uit Amsterdam. DRESS LIKE A MAN is voor buyers én shoppers.

TREND-UPDATES

Nieuw deze zomer zijn de Trendhubs: hier krijg je de snelle update van alle essentiële trends voor het aankomende seizoen, wanneer het jou uitkomt. In EAST HALL vind je de Trendhub speciaal over Menswear, samengesteld door Buro Jantrendman. Koffietje erbij, headphone op en in 5 minuten ben je helemaal up-to-date en kun je weer verder met je Modefabriek-route.

Meer weten? Jantrendman staat ook op het MF TALKS programma met een meer uitgebreide presentatie van een van de belangrijkste trends in menswear: FASHION GOES OUTDOOR. Aan de hand van talloze inspirerende voorbeelden schetst Jan Agelink de vergaande vergroening van onze lifestyle en de extreme performance eisen die we steeds vaker stellen aan mode.