• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modeketen Witteveen verzelfstandigd

Modeketen Witteveen verzelfstandigd

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Euretco gaat de modewinkelketen Witteveen verkopen. De nieuwe eigenaars worden de huidige directeur, Barbara van Kolfschoten, en een anonieme particuliere geldschieter. Dat is maandag bekendgemaakt. De overdracht moet eind maart zijn afgerond. Euretco doet geen mededelingen over het bedrag dat met de verkoop is gemoeid. De naam Witteveen Mode blijft gehandhaafd. Volgens Euretco blijft het aantal medewerkers onveranderd op 460 staan en houdt Witteveen in het pand van Euretco in Houten zijn hoofdkantoor.

Inkooporganisatie Euretco heeft eerder al de kledingwinkels Adam Menswear en Bemore, dameskleding voor grote maten, afgestoten. Het concern wil zich meer richten op de zakelijke dienstverlening. Directievoorzitter Frank van Wegen van Euretco: "Wij willen ons de komende jaren volledig gaan concentreren op de dienstverlening aan zelfstandige ondernemers, primair in de branches mode, sport en wonen. In het kader van de strategiewijziging zijn wij al enkele maanden bezig met de onderhandelingen omtrent onze eigen retailketens."

De winkelketens van Euretco, waaronder ook nog Jeans Center valt, maakten zowel in 2003 als 2004 een jaaromzet van ruim 100 miljoen euro. Het bedrijf doet geen mededelingen over de resultaten van de afzonderlijke bedrijfsonderdelen.