• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Nieuw merk Marian Wigger

Nieuw merk Marian Wigger

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Zenggi is het nieuwe kledingmerk van Marian Wigger. Wigger richtte in 1988 het kledingmerk Turnover op en verliet het bedrijf in 2003. Haar nieuwe merk Zenggi zal vanaf 1 juli a.s. via een webshop direct aan de consument worden verkocht. Plannen voor een groothandel zijn er niet.

Onder het merk Zenggi zullen vooral luxe basics worden verkocht als shirts, broeken en cocktailjurkjes van goede materialen. "Stukken die je gewoon standaard in je kast moet hebben en die niet seizoensgebonden of aan mode onderhevig zijn." Wigger zei in een interview dat zij al langer met de gedachte speelde om een webwinkel te starten. "Ik ben een fervent internetshopper", zegt zij in De Telegraaf. "Het is zó makkelijk. Van vintage tot de nieuwste merkkleding; met een paar klikken is het van jou."

Plannen voor fysieke winkels of een groothandel zijn er niet. "Dat is een tijdrovende bezigheid. Ik wil direct de klant bereiken. Een warenhuis op het net, dat spreekt me wel aan." Het aanbod in de webshop zal dan ook worden aangevuld met schoenen van Robert Clergerie en Emma Hope en met jeans van Blue Blood. "In de toekomst breiden we uit met een mannenlijn en juwelen."

Marian Wigger ontving in 2002 de Grand Seigneur voor haar werk bij Turnover. Drie jaar geleden vertrok zij daar wegens een meningsverschil over de toekomst van het kledingmerk binnen de Secon Groep. Zij zegt erover: "Ik was klaar met Turnover. Ik wilde meer, ik zat er echt aan het plafond. De nieuwe weg die ik met het bedrijf wilde inslaan, kwam niet overeen met de plannen van het moederbedrijf."